Την παράταση του lockdown για μια ακόμα εβδομάδα κατά την οποία θα ισχύουν τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς “η επιδημιολογική εικόνα της εικόνας μας της επιτρέπει να προχωρά με μικρά βήματα προς μια μερική κανονικότητα”.

Αναφορικά με το κυνήγι και το ψάρεμα ανακοίνωσε την παράταση της απαγόρευσης με τις εξής εξαιρέσεις: Σε Ροδόπη, Έβρο και Ξάνθη θα επιτραπεί μόνο το κυνήγι αγριόχοιρου.

Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών όρων θα επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της σχετικής άδειας κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία.

Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθεί και την επόμενη Παρασκευή, ενώ θα ανοίξει και η συζήτηση για το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Επιτρέπεται, επίσης, σε ήδη ελλιμενιζόμενα σε ελληνικά λιμάνια κρουαζιερόπλοια να μετακινηθούν σε ναυπηγεία αποκλειστικά της ηπειρωτικής Ελλάδας για εργασίες επισκευών και συντήρησης.

Ταυτόχρονα, δίδεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους, να πάνε εντός 72 ωρών, να αδειάσουν/ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό την λήξη του μισθωτηρίου από το TaxisNET.

Από 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ ενώ επιτρέπονται πλέον 2 άτομα σε ταξί.

Τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν

  • Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό.
  • Εξακολουθούν να ισχύουν τα μηνύματα για μετακίνηση.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
  • Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία 21:00 – 05:00.

Απαγόρευση μετακίνησης στην κοινότητα Σπερχειάδας

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Κοινότητας Σπερχειάδας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας

  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Κοινότητας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ).