Με επιστολή του, προς τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ κ. Πελοπίδα Καλλίρη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κος Γιάννης Τρουπής, θέτει το θέμα της παράτασης υποβολής αιτήσεων στις δράσεις του ΔΑΜ πέραν του Ιουνίου, προκειμένου ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν πλήρως την προετοιμασία τους και να υποβάλλουν τις αιτήσεις των επενδυτικών τους σχεδίων.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει επανειλημμένα διατυπώσει την πεποίθησή του ότι οι χρηματοδοτικοί πόροι που διαθέτει το Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης για τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή, που εντάσσεται στο εδαφικό της σχέδιο, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το μετασχηματισμό της οικονομίας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει συμμετάσχει σε πολλά στάδια της διαβούλευσης του Προγράμματος αυτού, έχει διατυπώσει απόψεις και κριτική και έχει ανατροφοδοτήσει την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισής του με κρίσιμα και πραγματικά δεδομένα που αφορούν την επιχειρηματικότητα στην επηρεαζόμενη περιοχή, η οποία ανήκει κατά κύριο λόγο στη γεωγραφική μας αρμοδιότητα. Βασική επιδίωξη της ενεργούς αυτής συμμετοχής είναι η επιτυχία των δράσεων, η οποία θα σημάνει ταυτόχρονα την πραγματική ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής, μέσω των δράσεων κρατικών ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τις δράσεις κρατικών ενισχύσεων «Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων», διαπιστώνεται σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο είναι ενθαρρυντικό τόσο για την ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής της Μεγαλόπολης, όσο και για την επιτυχία των συγκεκριμένων δράσεων και του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Για την εκπλήρωση ωστόσο των προϋποθέσεων συμμετοχής, αλλά και για την επίτευξη βέλτιστης βαθμολογίας αξιολόγησης απαιτείται σημαντικός βαθμός ωριμότητας του επενδυτικού σχεδίου, ο οποίος λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών δεν είναι εύκολο να ικανοποιηθεί στο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο των προσκλήσεων για πολλές από τις επιχειρήσεις που ήδη προετοιμάζονται.

Με δεδομένα τα ανωτέρω, θεωρούμε επιβεβλημένη την παράταση υποβολής αιτήσεων στις δράσεις αυτές, πέραν του Ιουνίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν πλήρως την προετοιμασία τους και να υποβάλλουν τις αιτήσεις των επενδυτικών τους σχεδίων.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

Η επιστολή κοινοποιήθηκε:

Αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση
Προϊστάμενο ΔΑ ΕΣΠΑ – ΔΑΜ κ. Βασίλειο Ντερτιλή
Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχό
Πρόεδρο ΕΦΕΠΑΕ και Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα
Προέδρους και Διοικήσεις Επιμελητηρίων: Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Μεσσηνίας, Φλώρινας
Δημάρχους: Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Οιχαλίας
ΚΕΕΕ
Βουλευτές Αρκαδίας