Πλαφόν ημερών μίσθωσης ανά έτος εξετάζει η κυβέρνηση για το Airbnb σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με το βλέμμα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Action24 υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη παρεμβάσεις για airbnb και golden visa. “Να δούμε – στην Αθήνα κυρίως – κατά πόσον μπορούμε να περιορίσουμε λελογισμένα τη βραχυχρόνια μίσθωση και πώς μπορούμε να απελευθερώσουμε περισσότερα ακίνητα για μακροχρόνια μίσθωση”, πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι ήδη έχουν τεθεί περιορισμοί και υποχρεώσεις σε αυτούς που αντιμετωπίζουν το airbnb ως μπίζνα. Δηλαδή εάν έχει κάποιος πάνω από τρία ακίνητα για βραχυχρόνια μίσθωση έχει ίδια μεταχείριση με μία επιχείρηση, εξήγησε. Τόνισε ότι αυτό είναι “ίσοι κανόνες του παιχνιδιού, αν νοικιάζεις μία πολυκατοικία ολόκληρη σε airbnb πρέπει να αντιμετωπιστείς ως επιχείρηση”.

Ως προς τις πιθανές νέες παρεμβάσεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε: “Θα δούμε και το πόσο χρόνο πρέπει να επιτρέπουμε στη διάρκεια του έτους να νοικιάζεται ένα διαμέρισμα μέσα από πλατφόρμες airbnb”. Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι πλαφόν ημερών “θα το συζητήσουμε και το μελετάμε”.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης ότι αναζητά πρόσθετους πόρους για επέκταση του προγράμματος “Σπίτι μου”. Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν είναι έτοιμος ακόμη για ανακοινώσεις.