Τρία εκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι μπορεί να ταξιδέψουν στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Αυτό θα αυξήσει τις τουριστικές δαπάνες έως και 4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Euromonitor International.

Το επιτυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι, χρησίμευσε ως πρόβα τζενεράλε για τους αγώνες του επόμενου καλοκαιριού. Μόλις παίχτηκε στο Παρίσι και σε όλη τη Γαλλία.

Το Παρίσι το 2024 εκτοξεύει το προφίλ της Γαλλίας

Υπάρχει πρόβλεψη για την προσέλκυση έως και τριών εκατομμυρίων επιπλέον επισκεπτών στο Παρίσι το 2024.

Αυτό ανέφερε ο Alexander Göransson, ανώτερος σύμβουλος στο Euromonitor International, στην έκθεσή του Ολυμπιακοί Αγώνες Παρισιού 2024: Προκλήσεις και ευκαιρίες για τον γαλλικό τουρισμό.

Περισσότερες ταξιδιωτικές δαπάνες

Η εμπειρία από προηγούμενους αγώνες δείχνει ότι οι επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων ξοδεύουν περισσότερα από τους κανονικούς επισκέπτες.

Επίσης, οι πάροχοι καταλυμάτων θα είναι οι κύριοι νικητές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 17 ημερών.

Ταυτόχρονα, οι βραχυχρόνιες ενοικιάσεις θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο καθώς ο κλάδος είναι πιο ελαστικός ως προς τη χωρητικότητα από τα ξενοδοχεία.

Μάλιστα, από τον Απρίλιο του 2023, υπάρχει μια αναφορά ότι 1.000 Παριζιάνοι οικοδεσπότες έκαναν κρατήσεις στο Airbnb για τις εβδομάδες των Αγώνων.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να αυξηθεί εκθετικά ενώ οι οικοδεσπότες αυξάνουν τις τιμές τους κατά τρεις φορές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών εβδομάδων.