Η πληρότητα των ξενοδοχείων στο Παρίσι ξεπερνά ήδη το 50% για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, σύμφωνα με την STR.

Ειδικότερα, τα υψηλότερα επίπεδα κρατήσεων στη γαλλική πρωτεύουσα πέφτουν το Σαββατοκύριακο 2-3 Αυγούστου, με την πληρότητα και για τις δύο νύχτες να αγγίζει το 59,2%. Την ίδια περίοδο πέρυσι, τα συγκρίσιμα επίπεδα για αυτές τις νύχτες ήταν 5,0% και 4,5%, αντίστοιχα.

Η μόνη ημερομηνία των Ολυμπιακών Αγώνων στην οποία τα επίπεδα πληρότητας είναι κάτω από το 50% αυτή τη στιγμή είναι η Κυριακή 11 Αυγούστου (46,4%), τη νύχτα της τελετής λήξης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο αντίκτυπος των Ολυμπιακών Αγώνων αντικατοπτρίζεται στις κρατήσεις ξενοδοχείων σε ολόκληρη την περιοχή Ile-de-France.

Τα υψηλότερα επίπεδα παρατηρούνται το Σάββατο 3 Αυγούστου (44,9%) και την Κυριακή 28 Ιουλίου (43,5%). Εξετάζοντας την ίδια περίοδο πέρυσι, οι κρατήσεις για αυτές τις νύχτες ήταν μόλις 5,3% και 3,9%, αντίστοιχα.

Τιμές δωματίων

Οι τιμές των δωματίων στο Παρίσι προβλέπεται να αυξηθούν σημαντικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ειδικά στις κατηγορίες πολυτελείας (+8,7%) και ανώτερης κατηγορίας (+72,7%).

Όσον αφορά στα μηνιαία επίπεδα πληρότητας, ο Αύγουστος προβλέπεται επί του παρόντος να ξεπεράσει τα συγκρίσιμα του περασμένου έτους κατά 9,1%, ενώ ο Ιούλιος προβλέπεται να μειωθεί κατά 0,5% σε ετήσια βάση.