Σχέδιο δράσης με στόχο να κερδίσουν πίσω τους επισκέπτες έχουν καταρτίσει οι αρχές τουρισμού στο Παρίσι μετά την πτώση κατά 13% στον αριθμό των επισκεπτών μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, απόρροια των τρομοκρατικών επιθέσεων και των πλημμύρων στην πόλη.

Τα εν λόγω μέτρα περιλαμβάνουν την πρόσληψη μαθητών ούτως ώστε να γίνουν «ασκούμενοι στον τομέα του τουρισμού» για να δώσουν βοήθεια στους τουρίστες.

Οι αγγλόφωνοι μαθητές θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία ενδιαφέροντος γύρω από την γαλλική πρωτεύουσα για να βοηθήσει τους επισκέπτες  και να τους κάνουν να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι. Περίπου 200 μαθητές θα προσληφθούν κατά την περίοδο των φετινών Χριστούγεννα και μέχρι το επόμενο καλοκαίρι υπάρχουν σχέδια για άλλους 1.000 περίπου ασκούμενους. Τα ταμεία της χώρας έχουν επίσης βάλει στην άκρη χρήματα για να παρέχουν μαθήματα Αγγλικών για τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών ταξί και των λεωφορείων.

Προκειμένου να βοηθήσουν τους επισκέπτες να αισθάνονται πιο ασφαλείς, κινητά αστυνομικά τμήματα θα εγκατασταθούν σε τουριστικά hot spots γύρω από την πόλη. Επίσης οι αρχές πιέζουν να αλλαχτεί ο όρος «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» σε «κατάσταση υψίστης ασφάλειας».

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί σε ισχύ από τις επιθέσεις του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβριο. Παράλληλα, οι αξιωματούχοι του τουρισμού ελπίζουν ο αριθμός των επισκεπτών να ενισχυθεί από μια νέα τηλεοπτική σειρά που θα εκτυλίσσεται στην περιοχή.
Τέλος, έχουν γίνει επενδύσεις στην τουριστική ιστοσελίδα του Παρισιού και έχει δημιουργηθεί ένα City Pass, για τις δημόσιες μεταφορές και τα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα. Τα εν λόγω μέτρα παρουσίασε η κυρία Valérie Pécresse, πρόεδρος της περιφέρειας Ile-de-France, σε συνέντευξή της στην  Journal du Dimanche.