Σύνταξη: tourismtoday.gr

Υψηλός συναγερμός ασφαλείας έχει σημάνει στη Γαλλία, με κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στο Παρίσι να εκκενώνονται σχεδόν καθημερινά λόγω φόβων για πιθανή επίθεση.

Πριν από ώρες εκκενώθηκαν για άλλη μια φορά οι Βερσαλλίες έπειτα από απειλή για βόμβα.
Σε ανάρτηση στη σελίδα του παλατιού στην πλατφόρμα Χ, αναφέρεται ότι «οι Βερσαλλίες εκκενώνονται για λόγους ασφαλείας, με τις πύλες του ανακτόρου να κλείνουν για το υπόλοιπο της ημέρας».

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν από το Μουσείο του Λούβρου και το Παλάτι στις Βερσαλλίες- δύο από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο- για λόγους ασφαλείας.

Βίντεο με κόσμο που εγκατέλειπε “όπως όπως” τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα όταν ανακοινώθηκε η εκκένωση, κοινοποιήθηκαν στα social media.

Εν μέσω πρόσθετων ανησυχιών για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, η κυβέρνηση αύξησε το επίπεδο συναγερμού και κινητοποίησε 7.000 στρατιώτες για την ασφάλεια σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύσταση σε τουρίστες «Μείνετε σε εγρήγορση»

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) του Ηνωμένου Βασιλείου  προειδοποιεί τους ταξιδιώτες ότι το επίπεδο απειλής περιγράφεται ως «μέγιστη επαγρύπνηση και προστασία σε περίπτωση επικείμενης απειλής τρομοκρατικής ενέργειας ή αμέσως μετά από μια επίθεση».

Συμβουλεύει τους Βρετανούς τουρίστες να «παραμένουν σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών», όταν επισκέπτονται τη Γαλλία.

Παρά το αυξημένο επίπεδο συναγερμού, πολλοί επισκέπτες της γαλλικής πρωτεύουσας παραμένουν απτόητοι, αλλάζοντας τα σχέδια τους μετά την εκκένωση του Λούβρου και των Βερσαλλιών.