Η EasyJet αποκάλυψε τα σχέδιά της να παραγγείλει 257 νέα αεροσκάφη, καθώς στοχεύει σε ετήσια κέρδη άνω του 1 δισεκατομμυρίου λιρών μεσοπρόθεσμα.

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους είπε ότι είχε συνάψει συμφωνίες υπό όρους με την Airbus για να εξασφαλίσει την παράδοση 157 αεροσκαφών (56 A320 neos και 101 A321 neos) μεταξύ FY29 και FY34, καθώς και επιλογές για άλλα 100 jet.

Η συμφωνία θα ανέλθει σε 19,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε τιμές καταλόγου, αν και η easyJet είπε ότι η πραγματική τιμή «θα ήταν σημαντικά χαμηλότερη λόγω ορισμένων παραχωρήσεων τιμών που παραχωρήθηκαν από την Airbus».

Η συμφωνία υπόκειται σε έγκριση των μετόχων, την οποία η αεροπορική εταιρεία ελπίζει να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του έτους.

Η EasyJet διαθέτει ήδη ένα υπάρχον βιβλίο παραγγελιών για 158 αεροσκάφη Airbus για παράδοση έως το 2028, με την πιο πρόσφατη παραγγελία για 56 αεροσκάφη A320 neo Family να έρχεται τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Είπε ότι η νέα προτεινόμενη παραγγελία θα της επιτρέψει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αντικατάστασης του στόλου των αεροσκαφών Α319, καθώς και να αντικαταστήσει περίπου τα μισά από τα CEO αεροσκάφη της A320 και να παρέχει «τα θεμέλια για πειθαρχημένη ανάπτυξη».

Τα νέα έρχονται καθώς ο αερομεταφορέας είπε ότι αναμένει να αναφέρει κέρδη προ φόρων (PBT) ρεκόρ για το τέταρτο τρίμηνο μεταξύ 650 και 670 εκατομμυρίων στερλινών, με την αύξηση των επιβατών να αυξάνεται κατά 8 τοις εκατό από έτος σε έτος.