Παραγγελία ρεκόρ, 500 αεροσκαφών, εξασφάλισε ο ευρωπαϊκός κολοσσός Airbus από την ινδική εταιρεία IndiGo, πρώτη ημέρα της Αεροπορικής Έκθεσης στο Παρίσι.

Όπως μεταδίδει το Reuters είναι η μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία όσον αφορά τον αριθμό των αεροσκαφών,επισκιάζοντας την αρχική συμφωνία για αγορά 470 αεροσκαφών από την Air India νωρίτερα φέτος, καθώς οι δύο μεγαλύτεροι αερομεταφορείς της Ινδίας ετοιμάζονται για ένα άλμα στην ταξιδιωτική ζήτηση τα επόμενα χρόνια.

Η συμφωνία ακολουθεί μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

“Αυτή είναι μόνο η αρχή, υπάρχουν περισσότερα στο μέλλον. Με  την ανάπτυξη της ινδικής αγοράς αερομεταφορών, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουμε στη συγκεκριμένη παραγγελία”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Pieter Elbers, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.

Τα αεροσκάφη θα παραδοθούν μεταξύ 2030 και 2035.

“Κανείς δεν έχει κάνει μια παραγγελίες τέτοιου μεγέθους”, ανέφερε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της IndiGo, Pieter Elbers. “Δείχνει τις δυνατότητες των αερομεταφορών στην Ινδία και τη δική μας φιλοδοξία”.

Υπενθυμίζεται ότι το Air Show του Παρισιού άνοιξε σήμερα και για μία εβδομάδα τις πύλες του στο αεροδρόμιο του Μπουρζέ, έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας της Covid-19.