Την τιμητική του φαίνεται πως έχει στις παραγγελίες της Airbus, το νέο αεροσκάφος ευρείας ατράκτου A321XLR. Ο όμιλος IAG (International Airlines Group) στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων η Iberia και Aer Lingus πραγματοποίησε παραγγελία 14 αεροσκαφών συνολικά και για τις δύο εταιρείες.

Στο στόλο της Iberia αναλογούν οκτώ αεροσκάφη τύπου A321XLR, ενώ στην Aer Lingus έξι, τα οποία θα παραδοθούν στους αερομεταφορείς το 2023.

Στην ανακοίνωση του Ομίλου αναφέρθηκε πως με το νέο αεροσκάφος η Aer Lingus θα μπορεί να πετά από την Ανατολική Ακτή των Η.Π.Α στον Καναδά, ενώ το φετινό καλοκαίρι θα λάβει με μίσθωση την παραγγελία οκτώ αεροσκαφών A321neo LR.

Παράλληλα, η απόκτηση αυτού του νέου αεροσκάφους για την Iberia, σημαίνει ότι θα μπορεί να πραγματοποιεί νέες διατλαντικές πτήσεις και να ενισχύσει τη συχνότητα των πτήσεων της στις βασικές της αγορές.

Ο Willie Walsh, διευθύνων σύμβουλος της IAG ανέφερε πως το A321XLR έχει το ίδιο κόστος με ένα αεροσκάφος ευρείας ατράκτου και μακρινών διαδρομών το οποίο όμως βοηθά στην επικερδή επέκταση του δικτύου εταιρειών. Αυτό θα ενισχύσει τόσο τα αεροδρόμια του Δουβλίνου και της Μαδρίτης προσφέροντας νέες πτήσεις σε όλο τον κόσμο και ένα ευέλικτο δίκτυο για τους πελάτες τους, ενώ σημαντική είναι η εξοικονόμηση καυσίμου και τα περιβαλλοντικά οφέλη.