Την παραγγελία για την αγορά 30 ακόμη αεροσκαφών A321s ανακοίνωσε η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines .Ο αερομεταφορέας έλαβε το πρώτο της A321 το Μάρτιο του περασμένου έτους. Η Delta έχει πλέον παραγγείλει συνολικά 112 αεροσκάφη A321s, εκ των οποίων το καθένα τροφοδοτείται από κινητήρες CFM56 από την CFM International.

<< Η άνεση, οι επιδόσεις και η οικονομία του A321 το καθιστούν ένα πολύ ελκυστικό αεροσκάφος για τη Delta στις εσωτερικές μας πτήσεις >>, δήλωσε ο Gil West, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Delta. << Εκτιμούμε τη μακροχρόνια συνεργασία μας με την Airbus και ανυπομονούμε να λάβουμε περισσότερα νέα αεροσκάφη A321 προς όφελος των πελατών μας, των εργαζομένων και των μετόχων μας>>.

<< Η ψήφος εμπιστοσύνης της Delta στα αεροσκάφη A321ceo αποδεικνύει την προτίμηση των επιβατών, χειριστών και επενδυτών σε αυτό το είδους  αεροσκάφους >>, δήλωσε ο John Leahy, Chief Operating Officer – Customers for Airbus Commercial Aircraft . << Η οικογένεια αεροσκαφών A320 προσφέρει πραγματικά αξεπέραστη άνεση, οικονομία και αξιοπιστία σε αεροπορικές εταιρείες όπως η Delta που δίνουν προσοχή σε αυτό που θέλουν οι πελάτες τους>>.

Όλα τα A321s της Delta θα διαθέτουν ακροπτερύγια << Sharklets >> τα οποία προσφέρουν έως και 4% εξοικονόμηση καυσίμου. Το εν λόγω περιβαλλοντικό όφελος παρέχει στις αεροπορικές εταιρείες τη δυνατότητα να επεκτείνουν την εμβέλεια τους στα 100 ναυτικά μίλια / 185 χιλιόμετρα ή να αυξήσουν το φορτίο τους κατά περίπου 1000 λίβρες / 450 κιλά.

Πολλά από τα A321 της Delta παραδίδονται από την Airbus U.S. Manufacturing Facility στο Μομπάιλ της Αλαμπάμα. Η αεροπορική εταιρεία έλαβε το περασμένο έτος το πρώτο της αεροσκάφος A321 που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ. Μέχρι το τέλος του 2017, οι εγκαταστάσεις της Airbus στο Μομπάιλ αναμένεται να παράγει τέσσερα αεροσκάφη το μήνα, τα περισσότερα από τα οποία θα δοθούν στους αμερικανούς πελάτες των αερογραμμών της Airbus.

Από τα τέλη Απριλίου, η Delta πετάει  με στόλο 187 αεροσκαφών της Airbus, μεταξύ των οποίων 145 μέλη της οικογένειας A320 και 42 αεροσκάφη A330 widebodies.