Παραδοσιακό τρύγο για τους επισκέπτες του οργάνωσε το eco-friendly οικογενειακό ξενοδοχείο Daphne’s Club Hotel Apartments στη Συκιά Κορινθίας, σε συνεργασία με το Κτήμα Λιακόπουλου στο Μελίσσι Κορινθίας.
Τα βιολογικά σταφύλια της τοπικής ποικιλίας “Ροδίτης” που συλλέχτηκαν από τους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες τρυγητές προορίζονται για την παρασκευή του λευκού οίνου του Κτήματος, τη μονοποικιλιακή “Θοίνη”. Η “Θοίνη” είναι η πρώτη πολύ πετυχημένη προσπάθεια οινοποίησης του νεαρού αγρότη, μουσικού και ξενοδόχου Δημήτρη Λιακόπουλου (Hotel Lido, Μελίσσι) , ο οποίος σε συνεργασία με τον φιλέλληνα οινολόγο Γιόχαν Σεμπάστιαν, δημιούργησαν ένα κρασί φρουτώδες και δροσιστικό, ιδανικό για τα ελαφρά γεύματα του ελληνικού καλοκαιριού, δίπλα στο κύμα.
Μια εβδομάδα αργότερα ήταν η σειρά της συγκομιδής μήλων στο Κτήμα Ασπροποταμίτη στο Μάννα Κορινθίας. Η θέα των φορτωμένων από καρπούς δέντρων και το μεθυστικό άρωμα που ανέδυαν, σε συνδυασμό με την ώρα που επιλέχτηκε για τη συγκομιδή (αργά το απόγευμα ως τη δύση του ήλιου), δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια εμπειρία πραγματικά παραδεισένια. Ειδικά για τα παιδιά, η πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα ελευθερίας στη φύση και ενός διαφορετικού “παιχνιδιού” έμεινα ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη τους. Σε αυτό καθοριστική ήταν η συμβολή των δύο νεαρών αγροτών Χρήστου και Ευαγγελίας Ασπροποταμίτη, οι οποίοι με το κέφι τους και τις παιδαγωγικές τους γνώσεις (η Ευαγγελία είναι νηπιαγωγός) κατόρθωσαν να μετατρέψουν μια αμιγώς αγροτική εργασία σε ένα πανηγύρι αισθήσεων και διασκέδασης! Τη συγκομιδή ακολούθησε εργαστήρι παρασκευής μαρμελάδας και κέικ από μήλο στο ξενοδοχείο Daphne’s Club Hotel Apartments.
Με τον τρόπο αυτό, ξενοδόχοι και παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα συνεργάστηκαν για άλλη μια φορά αρμονικά και παραδειγματικά για την ανάδειξη της περιοχής τους και των λιγότερο προβεβλημένων αλλά υπέροχων εμπειριών που μπορεί κανείς να βιώσει ως επισκέπτης της.