Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Dennis A. Muilenburg παραιτήθηκε τη Δευτέρα, μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι σχεδίαζε να αναστείλει την παραγωγή των προβληματικών αεροσκαφών 737 Max.

Δεδομένου ότι δύο συντριβές που αφορούσαν το καλύτερο αεροπλάνο 737 Max που σκότωσε 346 άτομα, η Boeing έχει βυθιστεί σε κρίση.

Το αεροπλάνο έχει τεθεί υπό την αιγίδα των ρυθμιστικών αρχών από τον Μάρτιο και η εταιρεία και οι αερομεταφορείς της έχουν χάσει δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ένωση πιλότων της Southwest Airlines ή η SWAPA, στις 7 Οκτωβρίου, μήνυσε τη Boeing ισχυριζόμενη ότι τους συμφώνησε να πετάξουν το νέο αεροσκάφος χρησιμοποιώντας ψευδείς παραστάσεις σχετικά με την αξιοπλοΐα και την ομοιότητά του με προηγούμενα μοντέλα της γραμμής 737. Οι Turkish Airlines προετοιμάζονται επίσης να μηνύσουν την Boeing.

Ο Dennis Muilenburg ήταν διευθύνων σύμβουλος από το 2015. Η Boeing ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ορίσει τον σημερινό Πρόεδρο, David L. Calhoun, ως Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο, με ισχύ από 13 Ιανουαρίου 2020.

Ο κ. Calhoun θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Επιπλέον, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Lawrence W. Kellner θα γίνει μη εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου που θα τεθεί σε ισχύ αμέσως.

Ο γενικός οικονομικός διευθυντής της Boeing, Greg Smith, θα υπηρετήσει ως προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος κατά τη διάρκεια της σύντομης μεταβατικής περιόδου, ενώ ο κ. Calhoun θα παραιτηθεί από τις δεσμεύσεις του που δεν αφορούν την Boeing.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η αλλαγή της ηγεσίας ήταν απαραίτητη για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Εταιρεία προχωρώντας προς τα εμπρός καθώς λειτουργεί για την επιδιόρθωση των σχέσεων με τους ρυθμιστές, τους πελάτες και όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους.

Στο πλαίσιο της νέας ηγεσίας της εταιρείας, η Boeing θα λειτουργήσει με μια νέα δέσμευση για πλήρη διαφάνεια, συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικής και δυναμικής επικοινωνίας με την FAA, άλλους παγκόσμιους ρυθμιστικούς φορείς και τους πελάτες της.