Τον Οκτώβριο του 2020, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης(FRA) εξυπηρέτησε περίπου 1,1 εκατομμύρια επιβάτες – μείωση κατά 83,4% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Η αθροιστική κίνηση της FRA κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2020 μειώθηκε κατά 71,6%, λόγω της χαμηλής ζήτησης επιβατών που οφείλεται στους συνεχιζόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

Αντίθετα, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης κατέγραψε πολύ θετική απόδοση φορτίου, ξεπερνώντας τα επίπεδα από έτος σε έτος για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες. Τον Οκτώβριο του 2020, η διακίνηση φορτίου του FRA (που περιλαμβάνει αεροπορικές μεταφορές και αεροπορική αποστολή) αυξήθηκε κατά 1,6 τοις εκατό σε 182.061 μετρικούς τόνους – με πτήσεις μόνο για φορτίο περισσότερο από την αντιστάθμιση των συνεχιζόμενων περιορισμών χωρητικότητας για το “φορτίο της κοιλιάς” (μεταφέρεται σε επιβατικά αεροσκάφη). Αυτή η υψηλή ζήτηση φορτίου μπορεί να αποδοθεί κυρίως στην ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου και στη σταθερή απόδοση του βιομηχανικού τομέα της Ευρωζώνης.

Οι κινήσεις των αεροσκαφών στο FRA μειώθηκαν κατά 62,8% από έτος σε έτος σε 17.105 απογειώσεις και προσγειώσεις τον μήνα αναφοράς. Τα συσσωρευμένα μέγιστα βάρη απογείωσης (MTOWs) συρρικνώθηκαν κατά 59,5% σε περίπου 1,1 εκατομμύρια μετρικούς τόνους.

Σε ολόκληρο τον Όμιλο, το διεθνές χαρτοφυλάκιο αεροδρομίων της Fraport συνέχισε να καταγράφει ευρέως μεταβαλλόμενες επιδόσεις κίνησης τον Οκτώβριο του 2020. Ορισμένα αεροδρόμια του Ομίλου – ιδιαίτερα στην Ελλάδα, τη Βραζιλία και το Περού – ανέφεραν αισθητά μικρότερες μειώσεις στην κίνηση των επιβατών σε ποσοστιαία βάση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Η κίνηση στο αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας (LJU) μειώθηκε κατά 89,1% σε ετήσια βάση σε 10.775 επιβάτες. Τα αεροδρόμια της Βραζιλίας της Φορταλέζα (FOR) και του Πόρτο Αλέγκρε (POA) σημείωσαν συνολική πτώση κυκλοφορίας κατά 57,5% σε 569.453 επιβάτες. Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Περού στη Λίμα (LIM) ανέφερε πτώση της κυκλοφορίας κατά 82,8% σε 345.315 επιβάτες, λόγω των συνεχιζόμενων ισχυρών ταξιδιωτικών περιορισμών στη διεθνή κίνηση.

Στα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, η κίνηση μειώθηκε κατά 55,3% σε περίπου 1,1 εκατομμύρια επιβάτες. Στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Βουλγαρίας, τα αεροδρόμια Twin Star του Μπουργκάς (BOJ) και της Βάρνας (VAR) υποδέχτηκαν μαζί 56.415 επιβάτες τον Οκτώβριο του 2020, μειωμένα κατά 61,3% σε ετήσια βάση.

Το αεροδρόμιο της Αττάλειας (AYT) στην τουρκική Ριβιέρα σημείωσε πτώση κατά 55,3% σε περίπου 1,9 εκατομμύρια επιβάτες τον μήνα αναφοράς. Το αεροδρόμιο Pulkovo της Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη σημείωσε πτώση της κυκλοφορίας κατά 33,3% σε περίπου 1,1 εκατομμύρια επιβάτες. Στην Κίνα, το αεροδρόμιο Xi’an (XIY) δέχτηκε περίπου 3,6 εκατομμύρια επιβάτες – αντιπροσωπεύοντας πτώση 12,7% στην κίνηση σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.