Αύξηση πέραν του 9% ή 300.000 θέσεων θα υπάρξει στο φετινό χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων, συγκριτικά με την ίδια εποχή του 2018-2019, ανακοίνωσε η Hermes Airports.

Σημειώνεται πως η χειμερινή περίοδος πτήσης αρχίζει στις 27 Οκτωβρίου 2019 και λήγει στις 28 Μαρτίου 2020.

Η αύξηση αυτή προέκυψε από την προσθήκη νέων δρομολογίων προς και από τα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, καθώς και την εισαγωγή πρόσθετων πτήσεων και καθισμάτων σε υπάρχοντα δρομολόγια.

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, η Wizz Air θα δρομολογήσει νέα δρομολόγια από το Lviv, το Chisinau, την Κρακοβία και τα Σκόπια, ενώ η Aegean Airlines δρομολογεί μια νέα διαδρομή από τη Βηρυτό.

Η Ryanair θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα πτήσεων από τη Βηρυτό, το Κατοβίτσε και τη Μάλτα στο αεροδρόμιο της Πάφου και θα συμπεριλάβει επίσης το Κίεβο στο χειμερινό της πρόγραμμα.
Ταυτόχρονα, θα υπάρξει αύξηση των πτήσεων για υπάρχοντα δρομολόγια προς Αθήνα (Κυπριακές Αερογραμμές), Τελ Αβίβ (El Al), Φρανκφούρτη (Lufthansa), Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ (Jet2), καθώς και σε άλλους προορισμούς.

Συνολικά, 70 αεροπορικές εταιρείες προς το παρόν πραγματοποιούν πτήσεις προς και από τα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, που συνδέουν την Κύπρο με 120 προορισμούς σε 40 χώρες.

Η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Εφαρμογών Αεροπορίας, Μάρκετινγκ και Επικοινωνιών της Hermes Airports δήλωσε ότι με την εισαγωγή νέων δρομολογίων και την ενίσχυση των υφιστάμενων σε κάθε πτήση, η Κύπρος σταδιακά καταπολεμά την εποχικότητα του τουριστικού της προϊόντος.

“Στην Hermes Airports διατηρούμε συνεργασίες με όλους τους φορείς του τουρισμού για να ανοίξουμε ένα σταθερό κανάλι που να συνδέει την Κύπρο με νέες αγορές με συντονισμένο και στοχοθετημένο τρόπο, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις νέες παγκόσμιες τουριστικές τάσεις. Η αύξηση που παρατηρήθηκε στις πτήσεις κατά τους χειμερινούς μήνες τα τελευταία χρόνια έχει ήδη συμβάλει σημαντικά στη συνολική αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησης “, ανέφερε.