Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με ένα «παρατηρητήριο παραλλαγών» COVID στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, συνιστά η Γερμανία να αντιμετωπιστεί το ξέσπασμα του ιού στην Κίνα.

Ο Ομοσπονδιακός υπουργός υγείας της Γερμανίας Karl Lauterbach ζητά μια ενιαία πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για τους Κινέζους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Γηραιά Ήπειρο.

Οι υποχρεωτικές δοκιμές «δεν είναι ακόμη απαραίτητες» στα αεροδρόμια, είπε ο Karl Lauterbach, σχολιάζοντας το γεγονός ότι χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία το εφαρμόζουν ήδη.

«Οι τρέχουσες παραλλαγές είναι γνωστές διευκρίνισε», τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη «να προετοιμαστούν τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια για τη στενή παρακολούθηση τυχόν νέων παραλλαγών.

Δεν μπορούμε να λάβουμε αξιόπιστες πληροφορίες από την Κίνα και για να αναγνωρίσουμε έγκαιρα νέες επικίνδυνες παραλλαγές, πρέπει να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη».

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό η Ευρώπη να ανταποκριθεί με συντονισμένο τρόπο. Αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι, είναι απαραίτητη μια ευρωπαϊκή λύση. Γνωρίζω ότι στην Ιταλία και την Ισπανία έχει ξεκινήσει ο υποχρεωτικός έλεγχος».

H διαφορετική «γραμμή» της Βαυαρίας

Σε αντίθετο «μήκος κύματος» με τον Ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας είναι η κυβέρνηση της Βαυαρίας.

Ο Klaus Holecek υπουργός Υγείας της Βαυαρίας υπογραμμίζει πώς «ο πολύ υψηλός αριθμός νέων λοιμώξεων με SARS-CoV-2 που αναφέρθηκαν στην Κίνα, σε συνδυασμό με την άρση των μέτρων απομόνωσης σε ταξιδιωτικούς προορισμούς, δημιουργεί κίνδυνο εμφάνισης και εξάπλωσης νέων παραλλαγών του ιού».

Σε επιστολή του προς το Ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ζήτησε να τεθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης για τη μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιανουαρίου.