Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε χθες 6/4/2017 για πρώτη φορά (maiden call) το κρουαζιερόπλοιο Amsterdam της εταιρείας Holland America, με 1047 επιβάτες και 609 μέλη πληρώματος, προερχόμενο από Ναύπλιο και με επόμενο προορισμό τη Μύκονο.

Στο πλαίσιο υποδοχής και καλωσορίσματος, τα στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κα Γεωργία Στεφανάκη, μέλος του ΔΣ και ο κος Ευάγγελος Τσαμπουράκης, Δ/ντής Λιμενικών Υπηρεσιών επισκέφθηκαν το κρουαζιερόπλοιο και πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη με τον πλοίαρχο κ. Jonathan Mercer, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και πληροφοριακού υλικού. Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού, συνομίλησαν με τον πλοίαρχο, αποκομίζοντας θετικά σχόλια για τις υπηρεσίες του λιμένα Ηρακλείου και τις εγκαταστάσεις του. Ο πλοίαρχος αναφέρθηκε στην άψογη ενημέρωση σχετικά με τον κατάπλου, λίγο πριν την άφιξη του αλλά και στην ιδιαίτερη εικόνα του νησιού που τον εντυπωσίασε καθώς προσέγγιζε το λιμάνι του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, μέχρι το τέλος του έτους, το λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται να προσεγγίσουν για πρώτη φορά ( maiden call ), ακόμη 6 κρουαζιερόπλοια.