Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Public της πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, η παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή Θεόδωρου Σταυρινούδη και του Δρ. Χρήστου Κακαρούγκα “Διοικώντας τις τουριστικές επιχειρήσεις”.

Ένας επιστημονικός οδηγός για το πως και το γιατί του τουριστικού επιχειρείν” από τις Εκδόσεις Κριτική.

Την εκδήλωση άνοιξαν εξαιρετικοί ομιλητές οι οποίοι αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο και στη σημασία του βιβλίου, εστιάζοντας στην επιστημονική του πληρότητα και στην πρακτική του εφαρμογή.

Η κ. Ιωάννα Δρέττα, Πρόεδρος Δ.Σ. Marketing Greece – Πρώην Υπηρεσιακή Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα μεστό επιστημονικό-εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, κατανοητό και χρήσιμο τόσο για το σύγχρονο μικρομεσαίο επιχειρηματία όσο και για τα στελέχη διοίκησης. Εστίασε επίσης στην προσέγγιση του βιβλίου σε θέματα σχετιζόμενα με το σημαντικό ρόλο της γυναίκας στην τουριστική αγορά.

Η κ. Έλενα Γκίκα – Πετρουλάκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στο Costa Navarino Resorts – Συγγραφέας υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα βιβλίο απαραίτητο για όποιον επιχειρεί αλλά και για οποιονδήποτε θέλει να διοικήσει στην τουριστική βιομηχανία. Τόνισε την έμφαση που δίνεται στο βιβλίο σε θέματα ηγεσίας αλλά και διοίκησης – ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Χάρης Ντιγριντάκης, Οικονομικός Συντάκτης, συντόνισε με ιδιαίτερη επιτυχία την εκδήλωση τονίζοντας αφενός την ανάγκη ύπαρξης σύγχρονων ελληνικών επιστημονικών και πρακτικών βιβλίων και αφετέρου το κενό που έρχεται να καλύψει το εγχειρίδιο αυτό.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους δυο συγγραφείς – διδάσκοντες του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα καινοτόμα στοιχεία του βιβλίου και στην επιστημονική και πρακτική του συνεισφορά.

Η μεγάλη συμμετοχή του κοινού είχε σαν αποτέλεσμα η εκδήλωση να αναδειχθεί σε μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης Καθηγητών, φοιτητών αλλά και στελεχών της ελληνικής τουριστικής αγοράς.