Τις πρωτοποριακές και καινοτόμες εκδοτικές υπηρεσίες της σε διεθνές επίπεδο παρουσίασε η διοίκηση της βορειοελλαδικής εταιρείας hyphen SA στην έδρα του εκδοτικού οίκου Cambridge University Press στη Μεγάλη Βρετανία. Ο οίκος Cambridge University Press αποτελεί ήδη πελάτη της hyphen SA μαζί με τους υπόλοιπους τέσσερις μεγάλους εκδοτικούς ομίλους παγκοσμίως, Oxford University Press, Pearson Education, Macmillan και McGraw-Hill.

Την παρουσίαση της δραστηριότητας και της δυναμικής της hyphen SA πραγματοποίησε η Αντιπρόεδρος της εταιρείας και International Development Director – CEO της hyphen κ. Emma Parker μαζί με την Creative και Production Director της hyphen SA, κ. Βίκη Ξυνού σε επιτελείο από διευθυντές εκδόσεων της Cambridge University Press. Όπως υπογράμμισε η κ. Parker, εστιάζοντας στο φαινόμενο του outsourcing διεθνώς, το μέγεθος της σχετικής αγοράς μόνο στο εκδοτικό πεδίο υπερβαίνει σε αξία τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας ρυθμό αύξησης περίπου 20% κάθε χρόνο. Ωστόσο, σύμφωνα και με σχετική έρευνα, το 80% των εκδοτών παγκοσμίως είναι απογοητευμένοι ή μερικώς ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες outsourcing, που τους παρέχονται.

Η απάντηση στο ζήτημα της αναβάθμισης της σχέσης μεταξύ των όσων αναθέτουν έργα με outsourcing και όσων τα υλοποιούν κρύβεται στην προστιθέμενη αξία. Η προστιθέμενη αξία έχει να κάνει με την εμπειρία, την καινοτομία, τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και την εταιρική κουλτούρα, η οποία προάγει τη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη. Αυτές τις αξίες έχει ενσωματώσει η hyphen SA στη λειτουργία της, με αποτέλεσμα οι χώρες, στις οποίες πωλούνται οι υπηρεσίες της ή καταλήγουν τα προϊόντα της, να υπερβαίνουν τις 70 σε όλες τις ηπείρους ανεξαιρέτως, ενώ το 85% του κύκλου εργασιών της πραγματοποιείται εκτός Ελλάδος.

Λίγα λόγια για τη hyphen και τη the αriston project

Ο όμιλος της hyphen SA με έδρα τη Θεσσαλονίκη αποτελεί τον μοναδικό όμιλο μηχανικών εκπαίδευσης στην Ευρώπη, ο οποίος δραστηριοποιείται διεθνώς στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και βιβλίων εκμάθησης – διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας. Η δραστηριότητα του ομίλου ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2003 και πλέον η hyphen SA “αγκαλιάζει” τα brands hyphen – Publishing Sevices, the αriston project Ltd – International Think Tank for Educational Methodology, Elaeon – Κέντρα Μη Τυπικής Εκπαίδευσης και προπονητήρια Δεξιοτήτων Agenda 2020 και Parker.Stergis.Publishing – Ειδικές εκδόσεις. Με έδρες στην Ελλάδα για τον όμιλο και στο Solihull της Μεγάλης Βρετανίας για τη δεξαμενή σκέψης της the αriston project Ltd, απασχολεί πάνω από 332 ειδικούς μηχανικούς, τεχνικούς εκδόσεων και εκπαίδευσης και διοικητικό προσωπικό σε πάνω από 21 χώρες. Οι συνεργασίες του ομίλου χαρακτηρίζονται από αποκλειστικότητα και οι πελάτες του συμπεριλαμβάνουν και τους πέντε μεγάλους εκδοτικούς ομίλους παγκοσμίως, δηλαδή Cambridge University Press, Oxford University Press, Pearson Education, Macmillan και McGraw-Hill.