Παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος των νησιών του Β. Αιγαίου σε επιλεγμένους τουριστικούς πράκτορες και τουριστικά γραφεία της Κωνσταντινούπολης θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της προβολής των νησιών της στην αγορά της Τουρκίας .
Η παρουσίαση των προορισμών του Β. Αιγαίου θα οργανωθεί από την  Δ/νση Τουρισμού της Π.Β.Α. ξεχωριστά για κάθε νησί, καθώς και των συγκοινωνιακών συνδέσεων των νησιών, ενώ οι προσκλήσεις σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες θα οργανωθεί από το γραφείο ΕΟΤ Κωνσταντινούπολης σε συνεργασία με την TURSAB.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΕΟΤ Κων/λης (Cumhuriyet Street No 181, 5th Floor, Harbiye – Istanbul) σε  τουριστικούς επιχειρηματίες, την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015.

Στη συνέχεια, θα γίνουν οργανωμένες επιχειρηματικές συναντήσεις, Β2Β, των Τούρκων επιχειρηματιών με τουριστικούς επιχειρηματίες από τα νησιά της Π.Β.Α., οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην παραπάνω δράση.

Δεδομένης της σημασίας της τουριστικής αγοράς της Τουρκίας για τα νησιά του Β. Αιγαίου, και της ανάγκης οργανωμένης προσέγγισης της αγοράς της Κωνσταντινούπολης, η παραπάνω δράση μπορεί να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα, εφόσον εξασφαλισθεί η συγκροτημένη συμμετοχή επιχειρηματιών από τα νησιά της Π.Β.Α.

Εάν κάποιος επιχειρηματίας τουρισμού επιθυμεί να παρευρεθεί στις επιχειρηματικές συναντήσεις, και δεν το έχει ήδη δηλώσει, θα πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσει εγκαίρως την Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Ανδρομέδας 15, 811 00  Μυτιλήνη, τηλ. : 22513 53420-3, Fax :22513 53424, e mail: tourismos@pvaigaiou.gov.gr ή στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, κα Χατζημιχάλη Άννα Μαρία, Τηλ & Fax : 22733 53459, e-mail: gtp@samos.pvaigaiou.gov.gr προκειμένου να οργανωθεί η συμμετοχή του