Τη συνδρομή του Δήμου Τρικκαίων, για το σχεδιασμό αναπτυξιακής προοπτικής μέχρι το 2025, ζητήθηκε από το Επιμελητήριο Κορινθίας.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαστεργίου, προσκεκλημένος του Επιμελητηρίου Κορινθίας – διοργανωτή της εκδήλωσης «Κορινθία 2025»  -και του προέδρου του κ. Βασίλη Νανόπουλου, παρέστη και μίλησε σε αυτή, αναπτύσσοντας το  θέμα «Πρωτοβουλίες ανάπτυξης ΟΤΑ», το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, στην αίθουσα του φορέα, παρουσιάζοντας τα βασικά στοιχεία της τρικαλινής στρατηγικής.

Αναφέρθηκε, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση,  στο πλήθος των πρωτοβουλιών που έχει ήδη λάβει ο Δήμος Τρικκαίων, και συγκεκριμένα στο «σχέδιο Ασκληπιός», επισημαίνοντας τη σημασία της εφαρμογής αγροτικών clusters σε συνδυασμό με την προβολή της ιατρικής παράδοσης και τον εναλλακτικό τουρισμό. Συνέχισε, όπως διευκρινίζεται,  με τις οργανωμένες προσπάθειες ανάδειξης του ιαματικού πόρου Ριζώματος αλλά και τα προσεκτικά βήματα για την προώθηση του θερμαλιστικού τουρισμού.

Έμφαση στις νέες τεχνολογίες
Επίσης  έδωσε έμφαση στον τρόπο αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, ως εργαλείο που αναβαθμίζει την παρεχόμενη στο δημότη υπηρεσία, δημιουργώντας καλύτερες – και ταχύτερες – συνθήκες εξυπηρέτησης. Εξήγησε, επίσης, τον τρόπο με τον οποίο οι Δήμοι μπορούν να αξιοποιήσουν τον πολιτισμό που «παράγεται» στην περιοχή τους, με την προώθηση δράσεων ανάδειξης συγκριτικών πλεονεκτημάτων σε συνδυασμό με τις καινοτόμες ιδέες.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και  σε προσκόμματα και εμπόδια που υφίστανται στη δημόσια διοίκηση σε συνολικό επίπεδο.