Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ισχυρό αναμένεται να είναι το «παρών» που θα δώσει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Virtual Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop που διοργανώνει 18-22 Νοεμβρίου 2021 η Tourism Media & Events με επίκεντρο τις ιδιαίτερης σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό αγορές του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου.

Ο ΕΟΤ, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή του για στήριξη των δράσεων σχετικά με την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, θα είναι ο Κύριος Χορηγός του Virtual Workshop Τουρισμού Πολυτελείας και Γαστρονομίας, στο οποίο θα συμμετέχουν προορισμοί, τουριστικές επιχειρήσεις και εταιρείες εξαγωγικού χαρακτήρα που επιδιώκουν να αποκτήσουν παρουσία ή να ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση τους στο Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Η συμμετοχή του ΕΟΤ είναι υψηλής σημασίας, δεδομένου ότι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού τουρισμού πολυτελείας και γαστρονομικού τουρισμού αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τον Οργανισμό.

Στο Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop στη Μπενελούξ θα συμμετέχουν τοπικοί τουριστικοί πράκτορες και αγοραστές ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο του Workshop, έχουν ήδη προγραμματιστεί Business to Business (B2B) συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και εκπροσώπους βελγικών, ολλανδικών και λουξεμβουργιανών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Αντίστοιχα, έχουν προγραμματιστεί B2B συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων επιχειρήσεων γαστρονομικού ενδιαφέροντος από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Στόχος του Workshop, το οποίο προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω κορυφαίας ειδικά σχεδιασμένης ψηφιακής πλατφόρμας, είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό high end και γαστρονομικού τουρισμού στον παγκόσμιο χάρτη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Λουξεμβούργο, του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO και της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Τιμώμενη περιφέρεια θα είναι η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ τιμώμενη γαστρονομική περιφέρεια θα είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Χορηγοί θα είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το «Ελληνικό Πρωινό», ενώ Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών θα είναι η «Aegean Airlines».

Τα Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshops 2021 απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς που ενδιαφέρονται να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που αναπτύσσουν με αιχμή τον τουρισμό πολυτελείας και τον γαστρονομικό τουρισμό. Ταυτόχρονα, απευθύνονται σε επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα που επιδιώκουν να διεισδύσουν ή και να αποκτήσουν παρουσία τους σε καίριες αγορές της Ευρώπης.