Συγκρατημένες είναι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Κύπρου λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Ζαχαρίας Ιωαννίδης.

Μεταξύ άλλων είπε ότι η ροή των κρατήσεων έχει σχεδόν “παγώσει” ενώ παρατηρούνται και κάποια κρούσματα ακυρώσεων.

Παράλληλε συμπλήρωσε ότι ο Μάρτιος και ο Απρίλιος σίγουρα θα αντιμετωπίσουν κάποια σημαντική μείωση στις τουριστικές αφίξεις. Εξάλλου επισήμανε ότι το κεφάλαιο εσωτερικός τουρισμός δεν μπορεί να καλύψει τον μεγάλο όγκο του εισερχόμενου τουρισμού.

“Το 2019 είχαμε περίπου 1 εκατομμύριο 100 χιλιάδες διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία μας από τους συμπατριώτες μας από το σύνολο των 18 εκατομμυρίων διανυκτερεύσεων. Είναι ένα μικρό ποσοστό, οπότε αυτή είναι η προσπάθεια, είμαστε σε συντονισμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες και με τον Υφυπουργό Τουρισμό”.

“Παγωμένη” και η Αμμόχωστος

Σε δηλώσεις του ο Δώρος Τάκκας, Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων Αμμοχώστου είπε ότι οι κρατήσεις έχουν «παγώσει». Ειδικά από τη ρωσική αγορά ενώ υπάρχουν και ακυρώσεις, αφού ο κόσμος δεν προχωρεί για να κλείσει τις διακοπές του.

Τόνισε ότι το ίδιο ισχύει και για την βρετανική αγορά αλλά και για τις υπόλοιπες αγορές σε σημείο που οι μεγάλες τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν.