Η Brexit και η τουριστική άνοδος σε Τουρκία και Αίγυπτο απειλούν τον Κυπριακό τουρισμό. Οι Κύπριοι ξενοδόχοι είναι απαισιόδοξοι όσων αφορά στην τουριστική κίνηση το 2019.

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου  Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Χάρης Λοϊζίδης χαρακτήρισε το 2019 “δύσκολη χρονιά”, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).

Οι προσπάθειες των Κυπρίων ξενοδόχων επικεντρώνονται στη διατήρηση των ποσοστών αφίξεων τουριστών που καταγράφηκαν κατά το 2018 και 2017

“Θα είμαστε ευτυχείς αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα νούμερα του 2018 και 2017, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λοϊζίδης
Έχουμε αυτό το καθεστώς αβεβαιότητας με την αγγλική αγορά λόγω του Brexit, όμως συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για να κτίσουμε όσο περισσότερο γίνεται κι άλλες αγορές κυρίως της Κεντρικής Ευρώπης, τις Σκανδιναβικές και κάποιες της Μέσης Ανατολής.
Η Ρωσία είναι ένα ακόμη ερωτηματικό μέχρι στιγμής – κάποιες πληροφορίες λένε ότι θα πάει καλά, κάποιες πληροφορίες λένε ότι είναι κάπως κουμπωμένη”.

Οπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ οι μεγάλες αυξήσεις του 2018 και 2017 σίγουρα δεν θα συνεχίσουν, γιατί φθάσαμε τα 4 εκατομμύρια, εκεί που ήμασταν στα 2,5 εκατομμύρια.

“Μέσα σε αυτά τα χρόνια ανεβήκαμε πάρα πολλά και ο στόχος μας πλέον είναι να διατηρήσουμε αυτά όλα τα νούμερα που φθάσαμε. και να διατηρηθούμε στους ίδιους αριθμούς για το 2019. Αν δεν έχουμε αύξηση ούτε μείωση, θα είμαστε πάρα πολύ ευτυχείς”, τόνισε.

Η διεθνής έκθεση στο Βερολίνο, θα αποτελέσει ένα δείγμα, επεσήμανε για το τι θα γίνει. Σε σχέση με αυτή την περίοδο, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι “υπάρχει πληρότητα στις περιοχές που διατηρούν ανοικτά ξενοδοχεία.
Η επιμήκυνση φαίνεται να βοήθησε και η πλειοψηφία των ξενοδοχείων φέτος θα ανοίξει από τον Μάρτιο αντί τον Απρίλιο ή Μάιο που άνοιγαν παραδοσιακά. Η επιμήκυνση είναι καταγραμμένη και στα στατιστικά των αφίξεων”.