Ως μια από τις δυσκολότερες χρονιές για την ξενοδοχειακή βιομηχανία χαρακτηρίστηκε η φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη.

Όπως είπε όλες οι εταιρείες που είχαν σχέση με τον τουρισμό συμπεριλαμβανομένου των ξενοδοχείων έχουν υποφέρει. Και εξακολουθούν να υποφέρουν πάρα πολύ.

Ειδικότερα, για την Πάφο ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως τα ξενοδοχεία εργάστηκαν περίπου από τον Ιούλιο μέχρι και τον Οκτώβρη. Με ιδιαίτερα χαμηλό μέσο όρο πληρότητας.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η λειτουργία των ξενοδοχείων διότι έπρεπε να τηρήσουν τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι τώρα έχουν γίνει περίπου 80.000 τεστ στο αεροδρόμιο που απευθύνονταν σε όλους τους επιβάτες που έρχονταν.
Ανεξαρτήτως αν ήταν τουρίστες ή όχι και έχουν βρεθεί 200 θετικοί επιβάτες εκ των οποίων οι τουρίστες ήταν πιο λίγοι από τους μισούς.

Αυτό επισήμανε ότι καταδεικνύει πως ο τουρισμός δεν είναι επικίνδυνος, για την επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου. Και σίγουρα όπως είπε, είναι και θα είναι πάντα ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της κυπριακής οικονομίας.

Προβλέψεις

Όσον αφορά για την επόμενη χρονιά, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις. Σημείωσε πως υπάρχει αβεβαιότητα όχι μόνο στα ξενοδοχεία αλλά και στους τουριστικούς πράκτορες και στις αεροπορικές εταιρείες. Κατά συνέπεια πρόσθεσε, ουδείς μπορεί να προγραμματιστεί για του χρόνου.