Περίπου 10 εκατομμύρια επιβάτες την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, μετέφερε η αεροπορική εταιρία SunExpress, κοινοπραξία των Turkish Airlines και Lufthansa, με συντελεστή φόρτωσης 88%.

Την ίδια στιγμή ο αερομεταφορέας αύξησε τη χωρητικότητα για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση, προσθέτοντας 15 δρομολόγια στο δίκτυό του για το χειμώνα.

«Όσον αφορά την επιβατική κίνηση, οι επιδόσεις μας ξεπέρασαν τον στόχο μας», δήλωσε ο κ. Max Kownatzki, Διευθύνων Σύμβουλος της SunExpress.

Η SunExpress στοχεύει να μεταφέρει συνολικά 12 εκατομμύρια φέτος, πρόσθεσε.

Αυτό το χειμώνα ο αερομεταφορέας θα πραγματοποιεί πτήσεις μεταξύ των Σκοπίων, του Άμπου Ντάμπι, του Σαρμ αλ Σέιχ, της Σόφιας, της Κρακοβίας και των τουρκικών προορισμών διακοπών, όπως η Αττάλεια και η Σμύρνη, σύμφωνα με τον κ. Kownatzki.

«Για να ανταποκριθούμε στη συνεχιζόμενη ζήτηση για την Τουρκία μετά το καλοκαίρι, αυξήσαμε τη χωρητικότητά μας και προγραμματίσαμε περισσότερες από 2.000 επιπλέον πτήσεις μέχρι το τέλος του έτους. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στον στόχο της Τουρκίας να φιλοξενήσει 60 εκατομμύρια τουρίστες φέτος», τόνισε.

Εκτελούν το πρόγραμμα άδειας χειριστή πολλαπλών πληρωμάτων από το 2018 για την εκπαίδευση πιλότων, σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

«Παρέχουμε εγγύηση εργασίας στους αποφοίτους αυτού του προγράμματος. «Θα εκπαιδεύσουμε συνολικά 160 πιλότους τα επόμενα πέντε χρόνια, με 60 άτομα να εκπαιδεύονται στο πρόγραμμα», είπε, προσθέτοντας ότι θα απασχολήσουν περισσότερους από 160 πιλότους και 400 πλήρωμα καμπίνας για τη θερινή περίοδο του 2024.

Ο κ. Kownatzki σημείωσε επίσης ότι υπέγραψαν συμφωνία μίσθωσης dump με τη South African Airways.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, δύο αεροσκάφη Boeing 737-800 της SunExpress εξυπηρετούν τις πτήσεις της South African Airways με έδρα το Γιοχάνεσμπουργκ, είπε.

Ο κ. Kownatzki δήλωσε ότι η εκτίναξη του κόστους αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, τονίζοντας ότι η SunExpress προσπαθεί να απορροφήσει τις αφύσικες, όπως τις χαρακτηρίζει, αυξήσεις.

Υπογράμμισε επίσης τις προχωρημένες κρατήσεις για το 2024, οι οποίες, όπως είπε, είναι 20% υψηλότερες σε σχέση με το 2023.