Σύνταξη: tourismtoday.gr

Περισσότεροι από 2 εκατ. ξένοι τουρίστες αναμένεται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, ο οποίος παίρνει τη… σκυτάλη από τον Αύγουστο, τον πιο δυνατό μήνα της σεζόν, κατά τον οποίο αρκετοί προορισμοί της χώρας κατέγραψαν φέτος νέο ρεκόρ, υπερβαίνοντας τις επιδόσεις του «χρυσού» για τον ελληνικό τουρισμό 2019.

Με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από το Recovery Tracker του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), για το διάστημα μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί περίπου 2 εκατ. θέσεις σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις, αριθμός που αποτυπώνει τη ζήτηση που διαπιστώνεται για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό.

Οι Βρετανοί εξακολουθούν να κρατούν τα σκήπτρα και για τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της συγκεκριμένης αγοράς, με τους Γερμανούς να έπονται ως προς τον προγραμματισμό αεροπορικών θέσεων. Την πεντάδα με τις κύριες πηγές ταξιδιωτών για την Ελλάδα συμπληρώνουν Ιταλία, Γαλλία και Ολλανδία, ενώ από κοντά ακολουθούν Ελβετία, Πολωνία, Αυστρία, Ισραήλ και Βέλγιο.

Τα top αεροδρόμια

Για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει προγραμματιστεί η πλειονότητα των αεροπορικών θέσεων, με το αεροδρόμιο του Ηρακλείου στην Κρήτη να έπεται. Με… φόρα μπαίνουν στον Σεπτέμβριο Ρόδος, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη, με την Κω, τα Χανιά, τη Σαντορίνη, τη Ζάκυνθο και τη Μύκονο.

Συγκεκριμένα, με προορισμό το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος», έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο περισσότερες από 1 εκατ. θέσεις, αριθμός που υπολείπεται ελάχιστα από το αντίστοιχο νούμερο του Σεπτεμβρίου του 2019. Ακόμη πιο ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τον Οκτώβριο, όταν και έχουν προγραμματιστεί πάνω από 950 χιλιάδες αεροπορικές θέσεις, αριθμός υψηλότερος από εκείνον του 2019.