Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου ζητούν περαιτέρω βελτιώσεις στο σύστημα για τα διεθνή ταξίδια, μετά τη χαλάρωση των απαιτήσεων δοκιμών για εμβολιασμένους.

Το Συμβούλιο Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου (Bar UK) χαιρετίζει τις πρόσφατες αλλαγές. Ωστόσο υποστηρίζει ότι αυτές «δεν είναι το τέλος της διαδικασίας». Και υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει ενεργά την άρση των υπόλοιπων περιορισμών».

Χαιρετίζει επίσης τη μετάβαση από το PCR στις ταχείες δοκιμές άφιξης τη δεύτερη ημέρα ως ένα βήμα προς την κατάργηση των δοκιμών για όσους έχουν εμβολιαστεί. Αλλά σημειώνει πως «το καθεστώς δοκιμών για επιβάτες που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο για λιγότερο από 48 ώρες είναι αναποτελεσματικό».
Ζητά να αφαιρεθούν εντελώς τα τεστ για εμβολιασμένους ταξιδιώτες καθώς επίσης και:

  • Μεγαλύτερη εναρμόνιση μεταξύ της κυβέρνησης και των αποκεντρωμένων διοικήσεων.
  • Απλοποιημένο έντυπο εντοπισμού επιβατών.
  • Επενδύσεις στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Βελτιωμένη παροχή πληροφοριών.

Σε επιστολή τους στην Επιτροπή Επιλογής Μεταφορών σχετικά με την ανάκαμψη της αεροπορίας, το Bar UK σημειώνει:

«Το Ηνωμένο Βασίλειο άνοιξε ξανά αργότερα από ό,τι μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Η μέτρια ανάκτηση εσόδων στο τέλος του καλοκαιριού αφήνει τις αεροπορικές εταιρείες σε κρίσιμη κατάσταση εξασθενημένη οικονομική θέση».

Στην επιστολή απαιτούν επενδύσεις για τη «δραστική βελτίωση του χρόνου διεκπεραίωσης των επιβατών» στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου. Προτρέπουν μια «απλοποίηση» του PLF, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης των «πλεονασματικών δεδομένων».

Η αποτυχία των αποκεντρωμένων διοικήσεων να συντονιστούν με το Westminster παραμένει πρόβλημα, επισημαίνει το Bar UK.

Οι ανακοινώσεις είναι ακόμη ασυντόνιστες και «η σαφήνεια για τους μεταφορείς και τους επιβάτες ανεπαρκής».
Οι πληροφορίες στον ιστότοπο gov.uk «παραμένουν ακατάστατες και περίπλοκες».