Η Meliá Hotels International είναι η πρώτη ξενοδοχειακή εταιρεία στον κόσμο που προσφέρει στα μέλη του προγράμματος πιστότητας την ευκαιρία να συμμετέχουν άμεσα -με την απόκτηση πιστώσεων άνθρακα- στην ανάθεση σε πιστοποιημένα έργα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Σε συνεργασία με την Climatetrade μία ισπανική επιχείρηση διαχείρισης πιστώσεων διοξειδίου του άνθρακα, επιτρέπει στους επισκέπτες της να εμπλακούν άμεσα στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

 

Από το 2020, τα μέλη της MeliáRewards θα μπορούν να εξαργυρώνουν πόντους σε αντάλλαγμα διεθνώς πιστοποιημένων πιστώσεων άνθρακα και να τα χρησιμοποιούν για να υποστηρίξουν μια επιλογή βιώσιμων έργων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη, προστασία και διατήρηση φυσικών οικοσυστημάτων.
Τόσο οι πιστώσεις άνθρακα όσο και τα έργα πιστοποιούνται σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα του μητρώου των Ηνωμένων Εθνών για το CDM και του Verified Carbon Standard (VCS).

Το έργο ενισχύει τη δέσμευση της εταιρείας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μαζί με άλλες πρωτοβουλίες όπως η χρήση επιστημονικών στόχων (SBTi) για τον υπολογισμό του αποτυπώματος άνθρακα, τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των πόρων και της χρήσης ενέργειας, την παρακολούθηση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και την απόκτηση ανανεώσιμης ενέργειας με εγγύηση προέλευσης από το 2014, μεταξύ άλλων.
Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες αποσκοπούν στην ενθάρρυνση πιο φιλόδοξων στόχων μείωσης των εκπομπών στον επιχειρηματικό κόσμο και στην ταχύτερη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.