Είναι οι τέσσερις βασικές τάσεις στα ταξίδια με περιηγήσεις και αξιοθέατα που θα πρέπει να παρακολουθείτε το 2018 και το 2019, σύμφωνα με το Phocuswrigh.

1. Πωλήσεις εκτός σύνδεσης για περιηγήσεις και αξιοθέατα

Σε εκδρομές και αξιοθέατα, το 45% των κρατήσεων γίνονται απευθείας εκτός σύνδεσης.
Το 15% των πωλήσεων δραστηριότητας πραγματοποιούνται μέσω των δικτυακών σελίδων ή μέσω μηχανής κρατήσεων και μόνο το 4% των πωλήσεων πραγματοποιούνται μέσω ΟΤΑ και διαδικτυακών μεταπωλητών.

2. Οnline κρατήσεις

Η αγορά μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός σύνδεσης, αλλά πρώτη προτεραιότητα των προμηθευτών για το 2018 είναι να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στο διαδίκτυο.

Οι online κρατήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν το 26% των παγκόσμιων πωλήσεων για εκδρομές και αξιοθέατα έως το 2019. Ο αριθμός αυτός θα ανέβει 2 ποσοστιαίες μονάδες σε μόλις ένα χρόνο, ενώ το 28% αυτών των συναλλαγών θα πραγματοποιηθεί στο διαδίκτυο έως το 2020.

3. Το κινητό σε άνοδο

Η άνοδος στις κρατήσεις μέσω κινητού ήταν μια από τις βασικές τάσεις του 2017 που θα συνεχιστεί και φέτος σύμφωνα με τα δεδομένα του Phocuswright.

4. Βάρος σε κρατήσεις τελευταίας στιγμής

Σύμφωνα με στοιχεία το 38% των κρατήσεων πραγματοποιούνται την ίδια μέρα ή μέχρι δύο ημέρες πριν από την περιήγηση ή την δραστηριότητα, ενώ μόνο για το 19% των δραστηριοτήτων έγινε κράτηση περισσότερο από ένα μήνα.