Οι λάτρεις της κουλτούρας σε όλο τον κόσμο δεν χρειάζεται να απελπίζονται με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς τα γερμανικά μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό μέσω της εικονικής πραγματικότητας.

Η Google Arts & Culture καθιστά δυνατή την ψηφιακή πρόσβαση σε μια σειρά από γερμανικούς πολιτιστικούς οργανισμούς, όπερες ή μουσεία, και έτσι μπορείτε να περιηγηθείτε σε μουσεία στο Βερολίνο, το Αμβούργο, το Μόναχο ή το Ντίσελντορφ από το σπίτι.

Βερολίνο

Το Google Arts & Culture αποκάλυψε πρόσφατα τη συνεργασία του με το Βερολίνο και προσφέρει μια εικονική ματιά στις συλλογές από τα πέντε μουσεία του: το μουσείο Altes, το μουσείο Neues, το Alte Nationalgalerie, το Pergamonmuseum και το μουσείο Bode. Τα μουσεία είναι γνωστά για τις λεπτομερείς συλλογές της ανθρώπινης ιστορίας, με αντικείμενα που χρονολογούνται πάνω από 6.000 χρόνια. Η ξενάγηση στην εικονική πραγματικότητα και η αναπαράσταση των έργων τέχνης σε εξαιρετικά υψηλή ανάλυση σας επιτρέπουν να προσεγγίζετε όσο το δυνατόν περισσότερο την πραγματική επίσκεψη στα μουσεία.

Επισκεφθείτε μία από τις πιο όμορφες αίθουσες συναυλιών στον κόσμο στο Αμβούργο

Τι γίνεται με μια εικονική επίσκεψη σε μία από τις πιο όμορφες αίθουσες συναυλιών στον κόσμο; Πάρτε το χρόνο σας για να ρίξετε μια ματιά στο εκπληκτικό κτίριο που περιλαμβάνει επίσης μια πλατεία, μια βεράντα στον τελευταίο όροφο, διάφορα διαμερίσματα και μια κυλιόμενη σκάλα. Μια σειρά από φωτογραφίες και βίντεο σας λένε όλα σχετικά με την κατασκευή αυτού του αριστουργηματος ύψους 110 μέτρων, τη διάταξη και όλες τις λεπτομέρειες για να κατανοήσετε πώς το κτίριο δημιουργεί την τέλεια ακουστική.

Ντίσελντορφ: Μια επίσκεψη στο θησαυροφυλάκιο του Ντίσελντορφ, το Μουσείο Kunstpalast

Το Kunstpalast στο Ντίσελντορφ συγκεντρώνει μια πληθώρα αριστουργημάτων από διάφορες καλλιτεχνικές εικόνες. Εκτός από τους πίνακες του Rubens ή van Rijn, μεταξύ άλλων, υπάρχουν συλλογές σύγχρονου σχεδίου και μία από τις μεγαλύτερες συλλογές γυαλιού στον κόσμο. Περιηγηθείτε στο μουσείο και θαυμάστε τις συλλογές και τα έργα ζωγραφικής σε υψηλή ανάλυση. Μια εμπειρία για όσους αγαπούν την τέχνη και το σχεδιασμό, μπαρόκ και μοντέρνο.

Μόναχο: Επιστήμη και τεχνολογία στο Μόναχο: Deutsches Museum

Το Deutsches Museum του Μονάχου είναι ένα από τα πιο γνωστά μουσεία επιστήμης και τεχνολογίας στον κόσμο. Το μουσείο μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι με περισσότερα από 100 χρόνια καινοτομίας και επιστημονικών επιδόσεων – και αξίζει τον κόπο! Με μια προσφορά 20 διαδικτυακών εκθέσεων, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν , να μάθουν για την εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής καταγραφής ή για το πώς οι πρώτοι άνθρωποι στάλθηκαν στο διάστημα ενώ παράλληλα απολαμβάνουν μια εισαγωγή στις νανοτεχνολογίες και τη βιοτεχνολογία.

Φρανκφούρτη: Ένα ταξίδι 700 ετών ευρωπαϊκής ιστορίας της τέχνης: το μουσείο Städel

Το Μουσείο Städel της Φρανκφούρτης διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ευρωπαϊκής τέχνης , που ιδρύθηκε το 1815 και είναι επίσης το παλαιότερο μουσείο στη Γερμανία. Προσφέρει μια φανταστική επισκόπηση της ευρωπαϊκής ζωγραφικής, με έμφαση στην αναγεννησιακή τέχνη, τη μπαρόκ τέχνη και τη σύγχρονη τέχνη μεταξύ άλλων. Το επίκεντρο μιας εικονικής επίσκεψης είναι η εις βάθος ανάλυση της ζωγραφικής “The Geographer” του Johannes Vermeer.