Τα υπουργεία Τουρισμού-Αθλητισμού και Δημόσιας Υγείας στην Ταϊλάνδη θα ξεκινήσουν ένα νέο project για την προσέλκυση ταξιδιωτών το 2021.

Πρόκειται για την πρώτη ιατρική περιοδεία μαριχουάνας στη Νοτιοανατολική Ασία. Με το σχέδιο να περιλαμβάνει φυτείες σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη.

Το Τμήμα Τουρισμού θα συνεργαστεί με το Τμήμα Παραδοσιακής και Εναλλακτικής Ιατρικής της Ταϊλάνδης.

Με στόχο την προώθηση του ιατρικού τουρισμού, συμπεριλαμβανομένων των βοτάνων και της μαριχουάνας για την παραδοσιακή ιατρική.

Τα δύο υπουργεία θέλουν να τονώσουν τις αγορές της Ταϊλάνδης με το εξωτερικό, αναπτύσσοντας και προωθώντας αυτές τις διαδρομές.

Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει τους ντόπιους να δημιουργήσουν νέες πηγές εσόδων με καλύτερες δεξιότητες και γνώσεις για τη μαριχουάνα και τον φυτικό τουρισμό.

“Ο στόχος της περιοδείας είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τη μαριχουάνα για ιατρικούς σκοπούς. Καθώς να ενημερώσει όσους ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν νόμιμα το φυτό και να τους συνδέσει με ξένες αγορές”, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού Φιφάτ Ρατσακίπρακαρν.

Το υπουργικό συμβούλιο τον Αύγουστο ενέκρινε πρόταση τροποποίησης του νόμου για τα ναρκωτικά, ώστε να επιτρέπεται σε ιδιώτες ιατρούς, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων παραδοσιακών θεραπευτών και στους αγρότες να καλλιεργούν το φυτό για ιατρική περίθαλψη.

Μέρος της περιοδείας είναι οκτώ επαρχίες που έχουν φυτείες. Συμπεριλαμβανομένων των Μάε Χονγκ Σον, Λαμπάνγκ, Σαμούτ Σονγκράμ, Σάκον Νάκον, Νακόν Ρατσασίμα, Μπούρι Ραμ, Παθαλούνγκ και Τσον Μπουρί.