Μειωμένη παρουσιάζεται η τουριστική κίνηση στην περιοχή της επαρχίας Σητείας.

Αυτό αναφέρει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας ο κ. Γιάννης Κακουράκης. Παράλληλα επισημαίνει ότι δυστυχώς επαληθεύθηκαν οι προβλέψεις που υπήρχαν από την περασμένη κιόλας χρονιά σε ότι αφορά την φετινή. Επιπλέον τονίζει ότι διαφαινόταν ότι η φετινή χρονιά θα ήταν μεν μία καλή, αλλά σίγουρα όχι όπως την περυσινή. Αυτό  ωφελείται κυρίως στο άνοιγμα των ανταγωνιστριών χωρών όπως είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, το Μαρόκο οι οποίες πουλάνε πολύ φθηνά.

Ταυτόχρονα, στην επαρχία της Σητείας υπάρχουν επίσης διαφοροποιήσεις φέτος. Τα ξενοδοχεία που δουλεύουν με οργανωμένο τουρισμό έχουν πληρότητες καλές όχι όμως όπως πέρυσι.

Τα ποσοστά διαμορφώνονται ανά περιοχή, από 50% μέχρι 80%, 90%, και 100%. Όσα ξενοδοχεία συνεργάζονται με tour operators, είναι οργανωμένα, έχουν κίνηση. Στα υπόλοιπα είναι μειωμένη της τάξης του 40% και 50%”.

Αισθητή μείωση καταγράφεται στην κίνηση από την γερμανική αλλά και την γαλλική αγορά, κaι ακολούθως την ιταλική, η αγγλική.

Αντίθετα, στη σκανδιναβική αγορά, παρουσιάζεται μία μικρή αύξηση της τάξης του 2%.

Αύγουστος

Για τον Αύγουστο αναμένεται να είναι σχεδόν η ίδια ως προς την κίνηση του εξωτερικού, αλλά αυξημένη κατά τι γι’ αυτήν του εσωτερικού, με επισκέπτες από την Ελλάδα όχι όμως με πολύ μεγάλη ροή.

Τέλος, οι πτήσεις τσάρτερ από το αεροδρόμιο της Σητείας από την Νορβηγία θα ολοκληρωθούν και φέτος στις 15 Αυγούστου. Οι υπόλοιπες, από την Σουηδία και τη Δανία (συνολικά τρεις εβδομαδιαίως) θα ολοκληρωθούν στις 20 Οκτωβρίου.