
Η Γαλλία , άνοιξε ξανά τα σύνορά της στις 15 Ιουνίου.
Οι ταξιδιώτες από ολόκληρη την ΕΕ και τον χώρο ελεύθερης κυκλοφορίας του Σένγκεν, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στη Γαλλία χωρίς καραντίνα.
Επίσης, είναι πολίτες ή κάτοικοι της Αλγερίας, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γεωργίας, της Ιαπωνίας, του Μαρόκου, της Νέας Ζηλανδίας, της Ρουάντα, της Νότιας Κορέας, της Ταϊλάνδης, της Τυνησίας και της Ουρουγουάης.
Ωστόσο, οι Βρετανοί ταξιδιώτες ίσως θέλουν να καθυστερήσουν την κράτηση ενός ταξιδιού. Οι εικασίες αυξάνονται ότι η Γαλλία θα μπορούσε να είναι η επόμενη χώρα που θα αφαιρεθεί από τον κατάλογο «ταξιδιωτικός διάδρομος» του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την Ισπανία και το Βέλγιο – πράγμα που σημαίνει ότι όποιος επιστρέφει από διακοπές εκεί θα πρέπει να απομονωθεί για 14 ημέρες.
Ο Καγκελάριος Rishi Sunak προειδοποίησε ότι η βρετανική κυβέρνηση «δεν θα διστάσει» να επιβάλει περιορισμούς στις αφίξεις από χώρες, όπως η Γαλλία, όπου οι ρυθμοί μεταφοράς αυξάνονται.
Καφετέριες, εστιατόρια, πάρκα, κήποι και πολλά μεγάλα μουσεία επιτρέπεται πλέον να ανοίξουν ξανά, αρκεί να έχουν μέτρα κοινωνικής απόστασης.
Και στις 17 Ιουλίου, ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex ανακοίνωσε ότι οι μάσκες προσώπου θα ήταν υποχρεωτικές σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων καταστημάτων. Αρκετές μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού, σκοπεύουν επίσης να τις καταστήσουν υποχρεωτικές σε ορισμένους πολυσύχναστους δρόμους.