Τον περιορισμό του «All Inclusive» στα ξενοδοχεία ζητούν με επιστολή τους οι καταστηματάρχες- επιχειρηματίες του συλλόγου Ιάρδανος Πλατανιά.

Όπως αναφέρουν το τουριστικό μοντέλο All inclusive, έρχεται σε πλήρη αντίθεση, με τα οικονομικά συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.

Αυτό δημιουργεί σοβαρές παρενέργειες στην τοπική οικονομία αφού εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις «μαραζώνουν» από την έλλειψη πελατών.

Υπογραμμίζουν ότι η παραμονή σε ένα ξενοδοχείο «με όλα πληρωμένα» δεν αποτελεί την καλύτερη μορφή τουρισμού. Αυτό ισχύει τόσο για τους ίδιους τους φιλοξενούμενους όσο και για την τοπική οικονομία.

Το απρόσωπο σύστημα με “τα βραχιολάκια” και η ανύπαρκτη σχέση μεταξύ του παροχέα υπηρεσιών και του επισκέπτη, που χαρακτηρίζει το all inclusive, οδηγούν στο να μην προτιμήσουν ξανά οι επισκέπτες μας τον ίδιο τουριστικό προορισμό, όπως συνέβαινε στον τόπο μας.

Τέλος, ζητούν να γίνει κατανοητή η έντονη ανησυχία των επιχειρηματιών να μην φθάσουν στο επίπεδο των τριτοκοσμικών χωρών που θησαυρίζουν οι μεγάλες εταιρείες και οι ντόπιοι κάθονται από έξω και τους κοιτούν.