Το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA πρόκειται να φιλοξενήσει το 2018 η Ρωσία και ως εκ τούτου λαμβάνονται μέτρα για τη διαχείριση της εισροής τουριστών.

Ένα από αυτά τα μέτρα είναι η αξιολόγηση και η κατάταξη των ξενοδοχείων σε αστέρια. Η Μόσχα θα είναι η κύρια πόλη της γιορτής του ποδοσφαίρου από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2018. Για το λόγο αυτό, πολλά ξενοδοχεία της Μόσχας έχουν ήδη βελτιώσει τις βαθμολογίες τους.

Τα γήπεδα Luzhniki και Spartak στη Μόσχα θα είναι οι κύριοι χώροι διεξαγωγής των αγώνων για το Κύπελλο της FIFA. Συνεπώς, οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη, με κάποιες επιπλοκές ήδη να εμφανίζονται. Από την αρχή του χρόνου περίπου 100 ξενοδοχεία της Μόσχας προσπαθούν να βελτιώσουν την κατηγορία τους (αστέρια βαθμολογία) στα συστήματα απευθείας κρατήσεων.

Το τμήμα διαχείρισης ξενοδοχείων του Τμήματος Αθλητισμού και Τουρισμού της Μόσχας ελέγχει τους αριθμούς των αστέρων που τα ξενοδοχεία αναφέρουν στο διαδίκτυο.

Πιο συχνά τα ξενοδοχεία χωρίς αστέρια υπερεκτιμούν την κατηγορία τους. Ο υπουργός είπε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία κάνουν αυτό ακούσια. Συνήθως, αυτές οι παραβιάσεις συμβαίνουν όταν τα ξενοδοχεία δεν έχουν το χρόνο να αλλάξουν την βαθμολογία με αστέρια μετά την κατάταξή τους στον ιστότοπο κράτησης. Οι υπάλληλοι διορθώνουν τα λάθη τους σύντομα μετά από γραπτό αίτημα ή κλήση από το προσωπικό του Τμήματος.

Μέχρι σήμερα, η ταξινόμηση γινόταν στ 1020 ξενοδοχεία της Μόσχας. Τριάντα από αυτά είναι ξενοδοχεία πέντε αστέρων, 80 τεσσάρων αστέρων, 209 ξενοδοχεία είναι εγκαταστάσεις τριών αστέρων, 109 δύο αστέρων και 41 ξενοδοχεία ενός αστέρων. Η κατηγορία “no stars” ανατέθηκε σε 551 ξενοδοχεία. Από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, τα ξενοδοχεία που δεν έχουν περάσει την ταξινόμηση υπόκεινται σε διοικητική ευθύνη.

Η ταξινόμηση είναι απαραίτητη για την παροχή αξιόπιστων πληροφοριών στον αγοραστή της υπηρεσίας διαμονής. Εάν το ξενοδοχείο δεν ανταποκρίνεται πλήρως στο δηλωμένο αστέρι, τότε κατατάσσεται σε μια χαμηλότερη κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι τα ξενοδοχεία υποχρεούνται να επιβεβαιώνουν την κατάστασή τους κάθε τρία χρόνια.