Σύνταξη: tourismtoday.gr

Εν μέσω της αύξησης κρουσμάτων COVID-19 από την παραλλαγή Omicron, οι εταιρείες κρουαζιέρας ακυρώνουν όλο και περισσότερα δρομολόγια.

Η Celebrity Cruises και η Royal Caribbean International, δύο επωνυμίες του Royal Caribbean Group, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες αναχωρήσεις τις τελευταίες ημέρες λόγω ανησυχιών.

Η επιστροφή του Celebrity Eclipse θα καθυστερήσει επειδή η εταιρεία μόλις έκοψε τις τέσσερις επταήμερες κρουαζιέρες της στην Ακτή του Ειρηνικού που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στα τέλη Μαρτίου.

Το πλοίο θα ξαναρχίσει να πλέει στα τέλη Απριλίου και έχει προγραμματιστεί για δύο ταξίδια 11 ημερών μεταξύ Βανκούβερ και Χονολουλού πριν από την έναρξη της σεζόν στην Αλάσκα στα μέσα Μαΐου.

Η Royal Caribbean International αναγκάστηκε επίσης να ακυρώσει μια κρουαζιέρα δύο διανυκτερεύσεων με το Independence of the Seas που είχε προγραμματιστεί να αποπλεύσει στις 22 Ιανουαρίου.

Η Norwegian Cruise Line χρειάστηκε να ακυρώσει το πιο πρόσφατο ταξίδι 10 ημερών του Norwegian Gem, που αναχώρησε στις 9 Ιανουαρίου από τη Νέα Υόρκη για την Καραϊβική, στα μέσα του ταξιδιού, λόγω «συνθηκών που σχετίζονται με τον COVID».

Η κρουαζιέρα ολοκληρώθηκε στις 13 Ιανουαρίου με μία μόνο επίσκεψη στο λιμάνι του St. Maarten. Αλλά οι επιβάτες και το πλήρωμα πρόκειται να παραμείνουν στη θάλασσα έως τις 19 Ιανουαρίου, οπότε και θα αποβιβαστούν στη Νέα Υόρκη, όπως είχε προγραμματιστεί.