Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια έχουν δεσμευτεί για «ανανεωμένη και ενισχυμένη δέσμευση» για καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα.
Περισσότερα αεροδρόμια έχουν δεσμευτεί να επιτύχουν απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα έως το 2050, σύμφωνα με τo Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe).

Συνολικά 57 αεροδρόμια έχουν προσθέσει τα ονόματά τους στην καθαρή μηδενική ανάλυση του ομίλου τους τελευταίους 12 μήνες.
Πλέον ο συνολικός αριθμός των αεροδρομίων που δεσμεύονται μεμονωμένα για καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα στην Ευρώπη έχει αυξηθεί σε 324 σε 38 χώρες αντιπροσωπεύοντας το 76% της επιβατικής κίνησης της ηπείρου.

Συνολικά 48 αεροδρόμια έχουν προχωρήσει τον στόχο τους σε σχέση με την περυσινή δέσμευση, ενώ 132 έχουν πλέον δεσμευτεί να φτάσουν το καθαρό μηδέν έως το 2030 ή νωρίτερα, συμπεριλαμβανομένων του Μπρίστολ, του Εδιμβούργου, του Γκάτγουικ, του Λιντς Μπράντφορντ και του Λονδίνου Σίτι.

Ο γενικός διευθυντής του ACI Europe Olivier Jankovec υποστήριξε ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία αεροδρομίων «αγκαλιάζει την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές σε άνευ προηγουμένου κλίμακα.

Περισσότερα από 130 αεροδρόμια πρόκειται τώρα να φτάσουν το καθαρό μηδέν έως το 2030 ή νωρίτερα, συμβάλλοντας σημαντικά στον στόχο της ΕΕ για μείωση των εκπομπών CO 2 κατά 55% σε αυτό το χρονικό πλαίσιο».