Η αγορά εξερχόμενων ταξιδιών της Κίνας θα διατηρήσει ισχυρή ανάπτυξη φέτος. Σε αυτό θα συμβάλλει η περιορισμένη ζήτηση που πυροδοτεί τουριστική έκρηξη. Παράλληλα, περισσότεροι ταξιδιώτες με μεγάλες δαπάνες πηγαίνουν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι.

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα και να παραμείνουν περισσότερο.

Σε σύγκριση με την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου 2019 και Μαρτίου 2020, η μέση διάρκεια ταξιδιού αυξήθηκε από 9 σε 11 ημέρες.

Ο συνολικός κατά κεφαλήν προϋπολογισμός για εξερχόμενους τουρίστες αυξήθηκε από 34.300 γουάν  σε 39.800 γουάν, αυξημένος κατά 16%, σύμφωνα με την έκθεση της Mastercard.

Ταξίδια στην Ευρώπη

Ταυτόχρονα, περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάνει κράτηση για εκδρομές κρουαζιέρας στην Ευρώπη για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με τα περισσότερα από τα ταξίδια να διαρκούν περισσότερες από 15 ημέρες.

Ποιοι θέλουν να ταξιδέψουν περισσότερο

Η έρευνα της Mastercard διαπίστωσε επίσης ότι οι ταξιδιώτες με υψηλότερα εισοδήματα που έκαναν συχνά ταξίδια στο εξωτερικό πριν από το ξέσπασμα του COVID-19 είχαν μεγαλύτερη προθυμία να ταξιδέψουν ξανά στο εξωτερικό.

Όσοι ήταν μεταξύ 21 και 45 ετών είχαν τη μεγαλύτερη επιθυμία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.