Περισσότερες από 23 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, αναμένονται φέτος στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), από τις 23 προσεγγίσεις έχουν ήδη επιβεβαιωθεί οι 11, ενώ το πρόγραμμα των προσεγγίσεων είναι από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο «Ocean Majesty» στις 11 Μαΐου θα μεταφέρει Ρώσους τουρίστες σε προορισμούς θρησκευτικού τουρισμού (ακολουθώντας το δρομολόγιο Σεβαστούπολη-Θεσσαλονίκη- Πάτμος-Κωνσταντινούπολη). Ενώ το ίδιο δρομολόγιο θα επαναληφθεί στις 22 Μαΐου.

Το επόμενο επιβεβαιωμένο δρομολόγιο είναι αυτό του «Aida Aura», το οποίο θα «δέσει» στην πόλη πέντε φορές, από τις 14 Ιουνίου, μεταφέροντας 1.500 επιβάτες από χώρες της ΕΕ στη ρότα Βάρνα-Θεσσαλονίκη-Σάμος.

Τα επόμενα δρομολόγια του Aida Aura έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου, 12 Ιουλίου, 26 Ιουλίου και 9 Αυγούστου.

Στις 13 Αυγούστου θα προσεγγίσει στη Θεσσαλονίκη το κρουαζιερόπλοιο «Orient Queen», που θα καταπλεύσει στην πόλη από τη Μυτιλήνη στις 7 το πρωί και θα αναχωρήσει για τον Βόλο στις 10 το βράδυ, μεταφέροντας περίπου 800 Κύπριους επιβάτες.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, η Θεσσαλονίκη θα υποδεχτεί τα κρουαζιερόπλοια «Minerva» της Swan Hellenic και «Aegean Odyssey» της The Luxury Cruise Company. Το μεν πρώτο θα καταπλεύσει στην πόλη τα ξημερώματα προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη και θα αναχωρήσει στις 9 το βράδυ για την Καβάλα, το δε δεύτερο θα αποπλεύσει στις 7 το βράδυ.

Στις 15 Οκτωβρίου, 700 Ισραηλινοί τουρίστες, επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Royal Iris» θα γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη. Το Royal Iris, προερχόμενο από τον Βόλο, θα «δέσει» στη Θεσσαλονίκη στις 7 το πρωί και θα αποπλεύσει στις τέσσερις το μεσημέρι, με προορισμό τη Σάμο.

Ελπινίκη Τζουάνου