Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η TUI σχεδιάζει να προσφέρει περισσότερα ταξίδια διακοπών με τρένο στην Ευρώπη ως φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στα πακέτα με πτήσεις.

Ήδη ξεκίνησε το TUI Ski Express τον περασμένο χειμώνα και τώρα προσφέρει το πρώτο του πακέτο TUI City Express αυτό το καλοκαίρι.
Μεσοπρόθεσμος στόχος είναι να προσφέρει πακέτα σιδηροδρομικών μεταφορών σε δέκα κύριες διαδρομές μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Πιο βιώσιμες διακοπές

Η επέκταση του προϊόντος έρχεται καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός πελατών αναζητά πιο βιώσιμες διακοπές, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών με τρένο αντί αεροπορικώς προς τον προορισμό τους.

Άλλοι γερμανικοί τουριστικοί πράκτορες, όπως οι Ameropa και Dertour, έχουν ήδη μια σημαντική προσφορά πακέτων «σιδηρόδρομος + ξενοδοχείο», αλλά βασίζονται στα τρένα της Deutsche Bahn για τη μεταφορά των πελατών τους.

Η TUI, ωστόσο, θέλει να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο ναυλώνοντας ολόκληρα τρένα για τους πελάτες της, διασφαλίζοντας έτσι τον έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Το TUI Ski Express, για παράδειγμα, ταξίδευε τακτικά από την Ολλανδία στην Αυστρία, με στάση στη Γερμανία.
Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η νέα προσφορά «έγινε πολύ καλά αποδεκτή» τον περασμένο χειμώνα.

City break με τρένο το Σαββατοκύριακο

Από τις 20 Ιουλίου, το νυχτερινό τρένο TUI City Express από το Άμστερνταμ προς την Πράγα θα κάνει στάση σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στη Γερμανία κατά μήκος της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων του Osnabrück και του Ανόβερου αργά το βράδυ.

Το εβδομαδιαίο δρομολόγιο αναχωρεί για την Πράγα την Πέμπτη, με το ταξίδι της επιστροφής τις Κυριακές, δίνοντας έτσι στους επιβάτες 2 ημέρες (Παρασκευή και Σάββατο) στη δημοφιλή πρωτεύουσα της Τσεχίας. Πρόσθετες αναχωρήσεις προγραμματίζονται για τις φθινοπωρινές διακοπές.

Αναζητήθηκαν εταίροι κοινοπραξίας

Στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου στόχου της να δημιουργήσει ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο υπηρεσιών τουριστικών τρένων, η TUI αναζητά επί του παρόντος συνεργάτες σε κοινοπραξίες για τη δημιουργία μιας τέτοιας προσφοράς.
«Θα επιδιώξουμε συζητήσεις με όλους τους σχετικούς σιδηροδρομικούς φορείς», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το έργο θυμίζει τα πρώην τρένα TUI Ferieexpress που λειτουργούσαν από τη δεκαετία του 1970 έως τη δεκαετία του 1990. Αυτά ήταν ναυλωμένα τρένα που πήγαιναν από το Αμβούργο και το Ντόρτμουντ προς διάφορους προορισμούς, όπως η Βενετία και η Πίζα.

Ευρωπαϊκά νυχτερινά τρένα

Τα σχέδια της TUI θα μπορούσαν να συνδεθούν πολύ καλά με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διαφόρων ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών φορέων για την ανάπτυξη ενός πυκνότερου δικτύου σιδηροδρομικών υπηρεσιών μεγάλων αποστάσεων τα επόμενα χρόνια.

Ένα βασικό μέρος αυτής της στρατηγικής είναι η προσφορά περισσότερων νυχτερινών σιδηροδρομικών υπηρεσιών. Αυτές επιτρέπουν στους επιβάτες να αναχωρούν το βράδυ, να κοιμούνται άνετα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να φτάσουν στον προορισμό τους το επόμενο πρωί.

Ένας βασικός παράγοντας σε αυτό το τμήμα είναι οι Austrian Railways, οι οποίοι εκτελούν διάφορες διεθνείς υπηρεσίες Nightjet, μεταξύ άλλων μέσω της Γερμανίας.