Οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί σχεδιάζουν να επενδύσουν περισσότερα σε ταξίδια φέτος. Αυτό αποκαλύπτει νέα έρευνα της AARP για τις ταξιδιωτικές τάσεις. Όπως προκύπτει από στοιχεία της έρευνας, οι περισσότεροι Baby Boomers αναμένουν να ξοδέψουν $ 7.800 στις διακοπές το 2020. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ξόδεψαν 6.600 δολάρια.

Για τους εγχώριους ταξιδιώτες, η Φλόριντα είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών. Παράλληλα, το Ορλάντο, το Λας Βέγκας, η Νέα Υόρκη, η Βοστώνη και το Λος Άντζελες αναφέρονται ως αγαπημένες πόλεις.
Από τα τέσσερα με πέντε ταξίδια αναψυχής, οι Boomers αναμένεται να κάνουν φέτος, τουλάχιστον ένα ή δύο ταξίδια στο εξωτερικό.
Το Παρίσι, η Αρούμπα, το Λονδίνο και τη Βαρκελώνη βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεών τους. Για τους Baby Boomers, το κύριο κίνητρο για διεθνή ταξίδια περιλαμβάνει:

  • Τα bucket list ταξίδια 23%
  • Τα ταξίδια πολλαπλών γενεών 12%
  • Τα σόλο ταξίδια 12%

Περίπου το ήμισυ (51%) όλων των ηλικιωμένων ταξιδιωτών αναμένει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό το 2020. Οι κρουαζιέρες αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο (26%) όλων των διεθνών ταξιδιών.

 

  • Το 36% των Boomers αναφέρουν ότι ταξιδεύουν κάπου που πάντα ήθελαν να πάνε. Το αντίστοιχο ποσοστό για του Gen Xers είναι 28% και 26% για τους Millennials.
  • Οι Millennials είναι πιο πιθανό να θέλουν να δοκιμάσουν κάτι νέο στις διακοπές (26%) έναντι των Boomers (15%) και των Gen Xers (16%).