Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Ολλανδοί τουρίστες ξόδεψαν πάνω από 8,4 δις ευρώ γα ταξίδια το τρίτο τρίμηνο του 2022, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 9% σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2019.
Από την άλλη πλευρά, οι τουρίστες και οι επαγγελματίες ταξιδιώτες από το εξωτερικό ξόδεψαν σχεδόν 4,8 δις ευρώ κατά τις επισκέψεις τους στην Ολλανδία, το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Ολλανδίας (CBS), οι δαπάνες για διεθνείς τουρίστες έχουν μειωθεί κατά 4% σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Τα διεθνή ταξίδια επηρεάστηκαν σοβαρά το 2020, καθώς οι δαπάνες από Ολλανδούς ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν 70% χαμηλότερες από ό,τι στα προ της πανδημίας επίπεδα.

Όλα τα εξερχόμενα ταξίδια από την Ευρώπη μειώθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών του COVID-19.

«Το τρίτο τρίμηνο του 2022, με τους περισσότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς να έχουν ήδη καταργηθεί, οι δαπάνες στις αμέσως γειτονικές χώρες παρέμειναν κάτω από το επίπεδο πριν από την πανδημία, ενώ οι δαπάνες ήταν υψηλότερες σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία», εξηγεί το CBS.

Σε ποιες χώρες ξόδεψαν περισσότερα χρήματα οι Ολλανδοί

Ωστόσο, οι δαπάνες των Ολλανδών ταξιδιωτών σημείωσαν άνοδο στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και το Βέλγιο.

Κατά το τρίτο τρίμηνο, οι ξένες δαπάνες ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019, ενώ οι δαπάνες στις ευρωπαϊκές χώρες υπερέβησαν τα προ πανδημίας επίπεδα κατά 15%. Οι δαπάνες εκτός Ευρώπης ήταν 15% χαμηλότερες από ό,τι πριν από την πανδημία.

Οι Ολλανδοί ταξιδιώτες ξόδεψαν τα υψηλότερα ποσά στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και το Βέλγιο με τις υψηλότερες δαπάνες να καταγράφονται στη Γερμανία (1,2 τρις ευρώ) και 446 εκατομμύρια ευρώ στο Βέλγιο.

Πόσα ξόδεψαν οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες στην Ολλανδία

Από την άλλη πλευρά, οι ταξιδιώτες από τη Γερμανία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο, ξόδεψαν τα υψηλότερα ποσά στην Ολλανδία κατά το τρίτο τρίμηνο.

Οι ταξιδιώτες από τη Γερμανία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν οι κύριοι ξένοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ακολουθούμενοι από τους Πολωνούς.

Οι Γερμανοί ταξιδιώτες δαπάνησαν 2,3 τρις ευρώ το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι Βέλγοι ξόδεψαν 539,4 δις ευρώ, ακολουθούμενοι από το Ηνωμένο Βασίλειο (262,3 δις ευρώ) και την Πολωνία (247,7 δις ευρώ).