Συνολικά 62 χώρες θα εκπροσωπούνται στον εκθεσιακό χώρο φέτος στην Arabian Travel Market (ATM) 2021, η οποία πραγματοποιείται αυτοπροσώπως στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι (DWTC) στις 16-19 Μαΐου.

H μεγαλύτερη έκθεση ταξιδιού και τουρισμού της περιοχής έχει προσελκύσει βασικούς εκθέτες από εισερχόμενες και εξερχόμενες αγορές όπως τα ΗΑΕ, τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Κύπρο, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Μαλδίβες, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη και ΗΠΑ.

«Αυτή είναι μια εντυπωσιακή ανταπόκριση από ταξιδιωτικούς και τουριστικούς οργανισμούς σε όλους τους ταξιδιωτικούς τομείς, λαμβάνοντας υπόψη τους διάφορους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ισχύουν σε όλο τον κόσμο και παρέχει σημαντική ώθηση στην ταξιδιωτική βιομηχανία στη Μέση Ανατολή», σχολίασε η Danielle Curtis, διευθύντρια έκθεσης στη Μέση Ανατολικά στην αραβική ταξιδιωτική αγορά.

Πολλοί προορισμοί που συμμετέχουν στην ATM φέτος ελπίζουν να προσελκύσουν επισκέπτες του GCC στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Χώρες όπως οι Μαλδίβες, για παράδειγμα, θα έχουν σημαντική παρουσία στην ΑΤΜ, καθώς και πολυετή φαβορί όπως η Μαλαισία και η Ταϊλάνδη, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ελβετία.

Η ATM 2021 απλώνεται σε εννέα αίθουσες. Σύμφωνα με τους υφιστάμενους περιορισμούς πυκνότητας και τις κατευθυντήριες γραμμές και κανονισμούς κοινωνικής απόστασης, θα υπάρχουν 11.000 άτομα στις αίθουσες ανά πάσα στιγμή.

Η ATM 2021 διαθέτει 67 συνεδρίες με περισσότερους από 145 τοπικούς, περιφερειακούς και διεθνείς ομιλητές. Θα υπάρχει μια παγκόσμια σκηνή που θα περιλαμβάνει μια σύνοδο κορυφής για τη ξενοδοχειακή βιομηχανία, ειδικά φόρουμ αγοραστών για τη Σαουδική Αραβία και την Κίνα, ένα Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού και Επενδύσεων (ITIC), καθώς και μια επιτροπή αεροπορικών μεταφορών και μια ειδική σύνοδο για τους δεσμούς Κόλπου-Ισραήλ .

Άλλα χαρακτηριστικά φέτος θα περιλαμβάνουν το Travel Forward ATM, το οποίο διαθέτει ειδικούς τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης, παρέχοντας κορυφαίες γνώσεις για τις τελευταίες τεχνολογίες και τάσεις που θα διαμορφώσουν αναμφίβολα το μέλλον του ταξιδιού και του τουρισμού.