Αύξηση 6,5% στις αφίξεις τουριστών σημείωσε η Σμύρνη ξεπερνώντας το περσινό της ποσοστό, σύμφωνα με ειδική έκθεση της εταιρείας Aegean Touristic Hotels and Investors Associations (ΕΤΙΚ).

Συγκεκριμένα, η Σμύρνη δέχθηκε συνολικά 385.410 ξένους τουρίστες τους πρώτους 7 μήνες του 2017. Γενικά η κίνηση στην πόλη της Σμύρνη κατέγραψε άνοδο με εξαίρεση τις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ολλανδίας, της Ελλάδας, της Ελβετίας και της Σκανδιναβίας.

Υπογραμμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου των 7 πρώτων μηνών του τρέχοντος έτους, η μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη επιτεύχθηκε από τις αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της ΚΑΚ και του Ιράν.

Ωστόσο, υπάρχει στασιμότητα στην αγορά κρουαζιερόπλοιων. Οι αφίξεις τουριστών με κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Alsancak αυξήθηκαν από 1052 σε 4122 ταξιδιώτες, ενώ οι αφίξεις από το αεροδρόμιο Adnan Menderes αυξήθηκαν κατά 6,5%.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Τουρκίας TUROFED και ο Πρόεδρος του ETIK κ. Mehmet Işler δήλωσαν ότι ο αριθμός των αφίξεων τουριστών της Σμύρνης ξεπέρασε τα επίπεδα της κρίσης του 2016. Ο στόχος της Σμύρνης για το 2017 είναι να φθάσει το ποσοστό των αφίξεων τουριστών του 2015 και να διατηρήσει τη σταθερότητα στην ανάπτυξη του τουρισμού της.