Περισσότερες εγγυήσεις ζητούν πολλά τουριστικά γραφεία του εξωτερικού ,ακόμη και για ρήτρα χρεοκοπίας από τους ξενοδόχους με σκοπό να υπογράψουν συμβόλαια.

Στα μέλη του ΣΕΤΕ συνιστά ο πρόεδρος ,Ανδρέας Ανδρεάδης, να μην υπογράφουν νέα συμβόλαια, έως ότου τερματιστεί η ασάφεια γύρω από το που θα “κλειδώσουν” οι συντελεστές ΦΠΑ.

“Η γραμμή που έχει δώσει ο ΣΕΤΕ προς κάθε τουριστική επιχείρηση είναι κανένα συμβόλαιο για το 2016, πριν ξεκαθαρίσει η μεγάλη εικόνα της συμφωνίας και δεύτερον δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι οι συντελεστές ΦΠΑ, δεδομένου, ότι όλα τα συμβόλαια αυτά εμπεριέχουν το ΦΠΑ”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης στο MEGA.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”, ξένοι διοργανωτές συνεδρίων σε συμβόλαια που υπογράφουν με ξενοδοχεία, βάζουν “ρήτρα χρεοκοπίας”, επιβάλλοντας την μη καταβολή αποζημιώσεων εκ μέρους τους, σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας και ακύρωσης των εκδηλώσεών τους.

“Κάποιοι tour operaton έχουν διακόψει κάποιες πληρωμές που είχαν ημερομηνίες για να καταβάλουν, γιατί περίμεναν πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει στις 12 Μαΐου και ήθελαν να δουν τι θα γίνει, αν θα πληρώσουν με δραχμή ή ευρώ”, δήλωσε στο MEGA ο Πέτρος Φεγγουδάκης, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Χίου.