Σύνταξη tourismtoday.gr

Η Ryanair αυξάνει τον χειμώνα τις συχνότητες σε 30 δρομολόγια στην Ευρώπη από το Λονδίνο, μεταξύ των οποίων σε Αθήνα (Ελλάδα), Αλικάντε (Ισπανία), Φάρο (Πορτογαλία), Μπρατισλάβα (Σλοβακία) και Κολωνία (Γερμανία).

Οι κρατήσεις και η ζήτηση από την Βρετανία είναι σε άνοδο για ευρωπαϊκά ταξίδια. Παρόλα αυτά ο Michael O’Leary, επικεφαλής της Ryanair συνιστά προσοχή τον χειμώνα, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας.

Michael O’Leary: Ανοδικές κρατήσεις Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο | Είμαστε προσεκτικοί όταν μπαίνουμε στον χειμώνα

Ο επικεφαλής του αερομεταφορέα ανέφερε ότι οι κρατήσεις για τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο είναι «4%-5% μπροστά από πέρυσι και οι ναύλοι είναι λίγο μπροστά».

Σημείωσε ότι παραμένουν ισχυρές στις περισσότερες αγορές σε όλη την Ευρώπη, αλλά περιέγραψε τη ζήτηση από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου ως «λίγο πιο αδύναμη, με εξαίρεση το Λονδίνο».

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η έντονη ζήτηση για διεθνή ταξίδια με αυξημένες τιμές όπως αυτό το καλοκαίρι «δεν μπορεί» να συνεχιστεί, υπογραμμίζοντας ότι η ζήτηση «δεν είναι ακόρεστη».

Είπε χαρακτηριστικά πώς «είμαστε προσεκτικοί όταν μπαίνουμε στον χειμώνα. Είχαμε μια τόσο ισχυρή ανάκαμψη, αλλά οι άνθρωποι παλεύουν με το κόστος ζωής. Η οικονομία δεν είναι σε καλή θέση εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Αύξηση δρομολογίων από Λονδίνο

Παράλληλα, ο αερομεταφορέας πρόσθεσε επτά δρομολόγια από το Λονδίνο στο χειμερινό της πρόγραμμα 2023-2024, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 162. Συγκεκριμένα θα πετά από τα αεροδρόμια Γκάτγουικ, Λούτον και Στάνστεντ, σε:

  • Μπέλφαστ (Βόρεια Ιρλανδία)
  • Βασιλεία (Ελβετία)
  • Ουαρζαζάτ (Μαρόκο)
  • Τάτρα (Σλοβακία)
  • Τίρανα (Αλβανία)
  • Τρεβίζο (Ιταλία)
  • Βίγκο (Ισπανία)

Αύξηση 15% της χειμερινής κίνησης από την Αγγλική πρωτεύουσα

Η αεροπορική εταιρεία θα δει αύξηση 15% της κίνησης από την Αγγλική πρωτεύουσα σε σύγκριση με τη χειμερινή σεζόν 2022-2023.
Λόγω της ανοδικής ζήτησης, η Ryanair προσθέτει δύο νέα αεροσκάφη Boeing 737 στην βάση του Στάνστεντ για το χειμώνα 2023-2024, ανεβάζοντας τον συνολικό στόλο με έδρα το Λονδίνο σε 50.