Η Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Μεγάλης Βρετανίας (ΑΒΤΑ) προτρέπει στην κυβέρνηση να είναι σαφέστερη σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στους πελάτες που αγοράζουν πακέτα διακοπών, καθώς δεν υπάρχει ακόμη ένα προσχέδιο διατύπωσης για τους νέους κανονισμούς για τα οργανωμένα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση μόλις ξεκίνησε μια διαβούλευση σχετικά με τις προτάσεις της, οι οποίες περιλαμβάνουν καλύτερη προστασία στις online κρατήσεις και απαιτούν περισσότερες πληροφορίες που πρέπει να παρέχονται κατά την κράτηση, όμως η ABTA δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερη σαφήνεια.

“Η ABTA πιστεύει ότι όταν οι άνθρωποι αγοράζουν πακέτα διακοπών, θα πρέπει να απολαμβάνουν το ίδιο επίπεδο προστασίας, είτε δεσμεύονται αυτοπροσώπως είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά. Πιστεύουμε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το τι αποτελεί πακέτο διακοπών, ούτως ώστε οι άνθρωποι να καταλαβαίνουν όταν προστατεύονται ή όχι» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση.

“Η Ε.Ε. δημοσίευσε την αναθεωρημένη οδηγία περί οργανωμένων ταξιδίων το 2015 και η ABTA υποστήριξε σταθερά τις βασικές της αρχές για την επέκταση της προστασίας των καταναλωτών.

«Ενώ χαιρετίζουμε αυτές τις διαβουλεύσεις, πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προτείνει τη μετάφραση αυτών των αρχών στο δίκαιο του Ηνωμένου Βασιλείου και δεν έχει ακόμη δει το σχέδιο διατύπωσης για τους νέους κανονισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου περί οργανωμένου ταξιδιού. Θα προστατεύονται ή δεν θα προστατεύονται. ”
Η ABTA δήλωσε ότι οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις πρέπει επίσης να έχουν αρκετό χρόνο για να ανταποκριθούν στα σχέδια κανονισμών και να προβούν στις απαραίτητες αλλαγές στην επιχείρησή τους.

“Η ΕΕ απαιτεί να τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί τον Ιούλιο του 2018, οπότε χρειαζόμαστε την κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα στην ανταλλαγή λεπτομερειών πίσω από αυτές τις ευρύτερες προτάσεις”, πρόσθεσε η ΆΒΤΑ.