Σύνταξη:tourismtoday.gr

Οι Αμερικανοί που αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις αποδράσεις και τις συναντήσεις πέρυσι λόγω της πανδημίας, αναπληρώνουν τον χαμένο χρόνο αυτές τις γιορτές.

Περισσότεροι από 109 εκατομμύρια άνθρωποι -αύξηση σχεδόν 34% από το 2020- θα ταξιδέψουν με όλα τα μέσα μεταξύ 23 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Ένωσης Αυτοκινήτων (AAA Travel).

Η ανάκαμψη με 27,7 εκατ. περισσότερους ταξιδιώτες, φέρνει τους φετινούς αριθμούς στο 92% των επιπέδων του 2019. Οι αεροπορικές εταιρείες θα σημειώσουν αύξηση 184% από πέρυσι.

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια στους δρόμους και 6 εκατομμύρια στους ουρανούς

Τα οδικά ταξίδια παραμένουν ο κορυφαίος τρόπος ταξιδιού κατά τη διάρκεια των διακοπών.
Πάνω από 100 εκατομμύρια να σχεδιάζουν να κατευθυνθούν στους προορισμούς τους με αυτοκίνητα, παρά το κόστος του φυσικού αερίου 1,25 δολάρια ανά γαλόνι περισσότερο από ένα χρόνο πριν.
Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς.
Περίπου 3 εκατομμύρια έκαναν κράτηση για λεωφορεία, τρένα και κρουαζιέρες.

Αυξημένες οι τιμές στα ταξίδια

Αεροπορικά εισιτήρια

Οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων για την εβδομάδα των Χριστουγέννων είναι αυξημένες κατά 5% από πέρυσι. Η μέση χαμηλότερη τιμή μετ’ επιστροφής είναι 154 δολάρια για μεγάλους προορισμούς των ΗΠΑ.
Για όσους πετούν γύρω στην Πρωτοχρονιά, οι τιμές αυξάνονται σημαντικά σε περισσότερο από 27% με τη μέση χαμηλότερη τιμή στα 182 δολάρια.

Ξενοδοχεία

Οι τιμές ξενοδοχείων μεσαίας κατηγορίας έχουν αυξηθεί κατά 36% για τα χριστουγεννιάτικα ταξίδια, με μέση τιμή διανυκτέρευσης 320 δολάρια.
Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η μέση τιμή διανυκτέρευσης είναι 267 δολάρια.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Για ενοικιάσεις αυτοκινήτων, η μέση τιμή έχει αυξηθεί κατά 20% για τα χριστουγεννιάτικα ταξίδια, με τη μέση χαμηλότερη ημερήσια τιμή των 130 δολάρια.
Για την Πρωτοχρονιά, έχει αυξηθεί 65%, με μέση χαμηλότερη ημερήσια τιμή 103 δολάρια.

Ο πραγματικός αριθμός των ταξιδιωτών ενδέχεται να αλλάξει

Η AAA Travel σημειώνει ότι ο πραγματικός αριθμός των ταξιδιωτών μπορεί να αλλάξει καθώς πλησιάζουμε στις διακοπές.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αποφασίσουν να μείνουν σπίτι εάν υπάρχει αύξηση στα κρούσματα COVID-19 ή λόγω ανησυχιών για την παραλλαγή Omicron.
Άλλοι μπορεί -λόγω προόδου στους εμβολιασμούς- να λάβουν αποφάσεις της τελευταίας στιγμής και να ταξιδέψουν.