Αύξηση 7,4% κατέγραψαν τα ταξίδια των βρετανών (24,1 εκατ.) στο εξωτερικό για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο το 2015.

Ειδικότερα, παρά την πτώση στην αξία της λίρας έναντι του ευρώ, οι επισκέψεις στην Ευρώπη παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση, κατά 8,6% αγγίζοντας τα 20 εκατ. Αντίστοιχα ανοδική ήταν και η πορεία (6,1%) που σημείωσαν οι επισκέψεις των βρετανών σε άλλες χώρες με μοναδική πτώση κατά 5,8% στα ταξίδια προς τη Βόρειο Αμερική.
Τα τελευταία στοιχεία κατέδειξαν ότι τα ταξίδια για διακοπές κινήθηκαν ανοδικά κατά 7,4% αντιστοιχώντας σε 17 εκατ.

Παράλληλα, οι επισκέψεις σε φίλους ή συγγενείς σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση, έως και 11,7% αυτό το τρίμηνο, ενώ οι διάφορες επισκέψεις αυξήθηκαν κατά 5,6%.

Ωστόσο, μείωση κατέγραψαν τα επαγγελματικά ταξίδια, υποχωρώντας κατά 4,1% κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου. Επιπλέον, οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησαν 282,5 εκατ. διανυκτερεύσεις στο εξωτερικό, μια αύξηση της τάξης του 5,1%. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στην Ευρώπη σημείωσε αύξηση 8,6% σε σύγκριση με το 2015.

Σημειώνεται ότι βρετανοί ξόδεψαν 15,9 δις. λίρες κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους στο εξωτερικό, ποσό αυξημένο κατά 10,2%.

Τέλος, οι δαπάνες στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 10%, ενώ οι δαπάνες στη Βόρεια Αμερική μειώθηκε κατά 2%, αντανακλώντας τη μείωση των επισκέψεων σε αυτή την περιοχή.